Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

mei 2019

Teun Engels en Spiker uit Eerbeek gaan de regio in!

Teun Engels (17), is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een Jeugd Arbitrage Corps scheidsrechter van niveau. Teun gaat volgend seizoen de VS3 scheidsrechterscursus volgen en wedstrijden fluiten in de promotieklasse en derde divisie in de regio. Klasse Teun!

Volgend seizoen zijn onze Jeugd Arbitrage Corps scheidsrechters Marit Heupink, Robin Bussink, Dave Sangers en Teun Engels samen met Remco Mulder, Peter van Vliet, Jan de Groot en Jeroen van der Linden actief in de regio (promotieklasse, 3e divisie en als 2e scheidsrechter in de 2e divisie). Dame en heren hulde!
Ilse van Beusekom, onze rijzende ster, gaat weer wedstrijden in de 2e divisie en hoger fluiten (top Ilse!).
Als gevolg van promotie of degradatie van teams is het aantal scheidsrechterbeurten dat wij moeten leveren in de regio (96) wat minder dan vorig jaar. Mede door de toename van het aantal jonge scheidsrechters konden wij gisterenmiddag Albert Mein melden dat de vereniging komend seizoen geen beroep op hem hoeft te doen. Albert kon dat wel waarderen. Dank je wel Albert voor de jaren dat we nog wel scheidsrechters te kort kwamen en jij bereid was om het gat te vullen. 

Gisterenavond hebben wij een principe afspraak gemaakt met de voorzitter en scheidsrechtercoördinator van Spiker uit Eerbeek om samen te kijken naar hun scheidsrechtersbeleid en hen het mogelijk te maken dat zij met hun 1e damesteam in de promotieklasse kunnen gaan spelen. Hiervoor wordt een aantal wedstrijden die onze scheidsrechters fluiten 'op naam van Spiker' gezet opdat zij dan ook voldoen aan de leveringsplicht. 

Mama, wat was dat leuk!

Zaterdagavond, na het kwalificatietoernooi en de training van het Braziliaanse damesteam, kon om 20:30 uur gestart worden met de inrichting van de zaal voor het blacklighttoernooi op zondag. Samen met wat jeugdcommissieleden en aanhang (Bernd en Stefan: hartelijk dank daarvoor) was de zaal in korte tijd opgebouwd.

Zondagmorgen beten de mini's het spits af. Volleyballen in het donker met lichtgevende lijnen, net en bal is een hele belevenis. Een moeder die haar kind kwam ophalen werd begroet met 'Mama, wat was dat leuk!'.

Vanaf ongeveer 12:00 uur was het de beurt aan de jeugd. Eerst het gezicht en armen versieren met glow-in-the-dark verf en daarna volleyballen in het donker met muziek. Een meisje hoorde dat een aantal kinderen zich had afgemeld voor dit toernooi, ze reageerde met 'Echt, echt zijn er kinderen die zich hier voor afmelden? Het is zooo ontzettend leuk!"

Kwalificatietoernooi jeugd

Zaterdag 25 mei speelde een aantal jeugdteams een kwalificatietoernooi voor plaatsing in de hoofdklasse of 1e klasse voor volgend seizoen. 

JA1 gedeeld 5e plaats°
JB1 16e plaats°
JC1 3e plaats°
MA1 Hoofdklasse
MA2 1e klasse
MB1 Hoofdklasse
MB2, MB3 1e klasse
MC1 Hoofdklasse
MC2, MC3, MC4 1e klasse

Op de foto een stralende David Bergsma, die na een periode van gedwongen 'rustig aan doen', weer met een even stralende groep meisjes van MC1 volgend seizoen in de hoofdklasse mag gaan spelen.





Op welke wijze de competitie voor jongens vorm krijgt wordt later in overleg met Nevobo en verenigingen vastgesteld. Er zijn 3 opties:

  • Een poule-indeling binnen de regio zoals vorig seizoen
  • Regio-overstijgende hoofdklasse poules (1e helft) en in de 2e helft de hoogste eindigende teams naar de Topklasse
  • Regio-overstijgende Topklasse en hoofdklasse o.b.v. geografie direct vanaf de 1e helft van de competitie

In memoriam Geertje Woudenberg-de Vries

Op 22 mei is op bijna 88-jarige leeftijd overleden


Geertje Woudenberg-de Vries


Vanaf de oprichting van onze vereniging was zij, afkomstig van een van de fusieverenigingen, lid van SV Dynamo Apeldoorn, bijna 52 jaar dus! Vele jaren was zij een actieve volleybalster, aanvankelijk in een competitieteam, later bij een recreantengroep. Naast deze volleybalcarrière nam ze diverse vrijwilligerstaken op zich. Altijd was ze bereid een helpende hand te bieden waar dat nodig was en steunde haar man bij zijn Dynamo-activiteiten. Samen met haar gezin nam ze volop deel aan het verenigingsgebeuren en genoot daar erg van.


Haar man Henk heeft ze helaas al vroeg moeten missen en ook moest ze veel te vroeg afscheid nemen van haar kinderen Inge en Ronald. Maar altijd bleef ze Dynamo trouw en volgde de vereniging en haar volleyballende kleinkinderen.

Nieuwe sponsor: trampolinepark Krazy Kangaroo

We hebben er een sponsor bij! Trampolinepark Krazy Kangaroo heeft 1 mei een sponsorovereenkomst getekend met SV Dynamo voor 2 jaar. Hierbij stelt Krazy Kangaroo jaarlijks 200 kaarten voor 1 uur gratis springen beschikbaar aan de mini- en jeugdleden van SV Dynamo plus 20 kaarten voor verlotingen binnen Dynamo. Een prachtige sponsorovereenkomst, waar wij heel blij mee zijn!

Yolenthe van Heck completeert selectie Dynamo D1

SV Dynamo heeft de selectie voor de hoofdmacht van de vrouwen rond. Met de komst van Yolenthe van Heck zijn alle posities ingevuld voor het komende seizoen in de Topdivisie. De 25-jarige middenspeelster speelde het afgelopen seizoen als diagonaal voor SSS in Barneveld. Voordien droeg de in Ede woonachtige Van Heck het shirt van eerstedivisionist Scylla. De nieuwe Dynamo-aanwinst heeft er zin in om zich in Apeldoorn in de kijker te spelen. “Het gevoel is goed bij Dynamo. Zo’n kans krijg ik misschien maar één keer.” Ook trainer Michael Beugelsdijk gaat met veel vertrouwen het nieuwe volleybaljaar in. “Met de komst van Yolenthe hebben we een sterk uitgebalanceerd team. Er is de afgelopen drie jaar veel ruimte en tijd gemaakt voor het opleiden van jong talent uit eigen club. Een jaar geleden was het tijd voor vernieuwing. Voor het komende seizoen hebben we iets meer ervaren dames aan de groep kunnen toevoegen. Na drie seizoenen in het rechter rijtje ben ik er van overtuigd dat we in het nieuwe seizoen veel stabieler zullen zijn.”

Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Erik van ‘t Land
 

Zondag 26 mei: Blacklight toernooi voor mini's en jeugd

Zondag 26 mei sluiten we samen het seizoen af in een donker Omnisport! Heb jij je blacklight kleding voor a.s. zondag al uitgezocht? Kies een outfit van fluoriserend materiaal, dan val je in het donker goed op. Wij zorgen voor Glow in the dark face & body paint. Je kunt jezelf opmaken in het Dynamo Café.


Programma mini's
Van 10:00-12:00 uur
Maak een team van 4 personen (ouders, broer/zus/teamgenootjes) en geef je op door een mailtje te sturen naar mini@svdynamo.nl. Dit kan tot uiterlijk donderdag 23 mei. Daarna gaan we het speelprogramma maken.


Programma Jeugd
Van 12:00-15:00 uur spelen de B- en C-teams
Van 15:00-17:00 uur de A-teams

Kun je als jeugdspeler echt niet aanwezig zijn? Stuur dan uiterlijk donderdag 23 mei een mailtje naar blacklight@svdynamo.nl. Daarna gaan we het speelprogramma maken. Als er een paar in je team niet mee kunnen doen, dan gaat het gewoon door. Hiermee houden we rekening, je kunt dus altijd meedoen. Het minimale aantal per team is vier personen.



We gaan er een gave dag in het donker van maken!

Eindschoonmaak Dynamo Café op maandag 17 juni

Wat is er nu leuker dan samen de bezem door het Dynamo Café en het trappenhuis te halen? Op maandag 17 juni ben je vanaf 19.00 uur van harte welkom om mee te helpen. Laat de clubhuiscommissie even weten dat je komt door een mailtje te sturen naar clubhuis@svdynamo.nl. Hoe meer mensen, hoe sneller klaar!

 

Doe op 29 en 30 juni mee aan de Samenloop voor Hoop

Op 29 en 30 juni vindt in het Mheenpark de Samenloop voor Hoop plaats, een 24-uurs wandelestafette waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. In deze wandelestafette wisselen teamleden elkaar af op een parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette is er een bijzonder programma voor bezoekers en deelnemers, boordevol muziek, activiteiten en met indrukwekkende ceremonies. Voor een mooi beeld van de sfeer rondom een Samenloop voor Hoop kun je dit filmpje  bekijken. Hoe je kunt meedoen, lees je onder 'Lees het hele bericht'.

Draisma Dynamo strikt ‘Griekse held’ Rauwerdink

Na omzwervingen in Italië, Turkije en Griekenland hult Jeroen Rauwerdink zich met ingang van het komende eredivisieseizoen weer in het shirt van Draisma Dynamo. “Ik hoop dat ik ze kan geven wat ze voor ogen hebben”, verklaarde de 337-voudig international donderdagavond bij de ondertekening van zijn contract bij de houder van de nationale volleybalbeker. Als Most Valuable Player van het beslissende duel in de play-off finale om de Griekse landstitel schreef hij zelf het laatste hoofdstuk van een succesrijke persoonlijke Odyssee. Een week na zijn tweede kampioenschap in successie met Olympiacos sloot Draisma Dynamo de Griekse held terug in de armen. Elf jaar na zijn vertrek gaat Rauwerdink opnieuw deel uitmaken van de Dynamo-selectie. Donderdagavond signeerde de 33-jarige routinier een overeenkomst die hem in eerste instantie voor één seizoen aan Draisma Dynamo bindt.