Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Trainingsrooster vanaf maandag 16 mei

 

 

 

 

Zaterdag 13-11
bestel nasi+saté

 

 

 

 

 

 

Trainingsrooster buiten sporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

maart 2022

Luuk Jothmann vertrekt vroegtijdig bij Dames 2

De Veenendaalse volleybaltrainer begon dit seizoen met maar liefst 16 speelsters in Dames 2 in de 1e Divisie. De taak die voorhanden lag bleek in de praktijk lastiger dan vooraf ingeschat. Met een groep ervaren speelsters die een stapje terug deden en jonge meiden die ervaring op moesten doen op dit niveau, was het soms een hele puzzel om dit in goede banen te leiden. Luuk heeft zich in die taak vastgebeten met als hoogtepunt de 3-2 overwinning op de toen nog ongeslagen koploper SV Halley. Daarna begon helaas de hele corona ellende en werd het begrip ‘competitie’ door de Nevobo de das om gedaan.

Dames 2 wint niet nog eens van Halley

Zaterdag 26 maart stond er een ware topper in de Eerste Divisie A op de rol. SV Dynamo is tot dusver het enige team dat van een superieur Halley heeft gewonnen dit seizoen. Nog belast met enkele speelsters die kampen met de naweeën van corona en enkelen die last hebben van blessures besloot coach Luuk Jothmann om Merel de Boer en Fleur Dubbelhuis van dames 4 mee te nemen naar Wehl.

Draisma Dynamo D1 legt drie jeugdinternationals vast

Vorige week verscheen in de pers het eerste bericht dat al vijf speelsters uit de huidige selectie voor een langer verblijf in de hoofdmacht gekozen hebben en opnieuw in de Eredivisie te zien zijn. Nu bevestigt de nieuwe trainer/coach Arjen Schimmel de komst van drie jeugdinternationals: Lotte Bruinsma (Regio Zwolle), Mila Konink (Alterno) en Aysha Meering (SV Dynamo, zie foto). Ongeveer een jaar geleden promoveerde het eerste damesteam op basis van hun ambitieuze én realistische beleidsplan naar de Eredivisie. Een plan met aandacht voor jeugdige talenten van de eigen vereniging en uit de regio. “Geen team bij elkaar kopen om even te presteren. Een eendagsvlieg wil Dynamo niet worden. Vandaar dat we blijven en zelfs meer investeren in jonge talentvolle speelsters. Juist deze aanpak moet zorgen voor ontwikkeling, duurzaamheid en prestaties op langere termijn. Geen gek idee, want ook andere Eredivisieteams hebben laten weten meer in te willen zetten op jeugd en verbinding”, aldus Schimmel. Momenteel is Draisma Dynamo ook nog in gesprek met enkele ervaren speelsters en verwacht daar binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Collectief strijdend Dames 2 viert eerste overwinning 2022

Dames 2 speelde afgelopen weekend thuis tegen Emmen’95, samengevat: een slechte start in set 1; een betere 2e set; een spannende 3e set; een verrassende opstelling in set 4 en een hectische set 5 waarbij de eerste 4 sets om en om gingen en de laatste set door de Apeldoornse selectie werd gewonnen. Aan het einde van de wedstrijd had Emmen’95 103 punten en Dames 2 102 punten. Begrijpelijk dat Emmen’95 met een “zuur verlies”, zoals te lezen valt op hun Instagram, terugreed naar Emmen.

Dames 1 verliest strijd om plek 8 van Peelpush

Op zondagmiddag 13 maart gingen de Apeldoornse volleybalmeiden op reis naar het Limburgse Meijel. Op papier een strijd om de achtste plek tegen Peelpush. In de praktijk was het verschil in set 1 en 2 veel te groot (18-25 en 14-25) en haalde Draisma Dynamo D1 alleen in de derde set haar niveau(25-19). Deze opleving kreeg geen vervolg en ook de vierde set was voor de thuisploeg (15-25). Het spel was slordig, onrustig en bevatte een hoog aantal eigen fouten. De verplichte quarantaines, een operatie, gevalletjes van buikgriep en kleine blessures zijn vast de reden van de onherkenbaarheid van het eigen spel, maar nooit een excuus voor het meer dan terechte verlies. Woensdag mag Dynamo zich revancheren, want dan staat de volgende uitwedstrijd tegen Voltena op het schema. In beide teamtrainingen gaat het om het zoeken naar het eigen ritme, de onderlinge afstemming en het vertrouwen in jezelf en elkaar hervinden.

Er is weer een seniorencommissie!

Een aantal jaren hebben we het zonder moeten doen, in die periode heeft de TC de zaken zo goed mogelijk geregeld. We prijzen ons zeer gelukkig dat we nu weer een volledige seniorencommissie hebben. De volgende leden pakken de handdoek op en gaan voortvarend aan de slag:
 

  • Loreen Janssen
  • Karlijn Bussink
  • Kor de Groot
  • Arie Verbeek

Een van de eerste acties die de commissie oppakt, is het inventariseren van wensen m.b.t. de teamindeling voor het komende seizoen. We wensen de seniorencommisie in deze samenstelling veel succes!

 

Verplaatsing trainingen Welgelegenhal op dinsdag 15 en woensdag 16 maart

Bericht voor de teams die op dinsdag en woensdag in de Welgelegenhal trainen. Volgende week dinsdag 15 en woensdag 16 maart is de Welgelegenhal niet beschikbaar vanwege de verkiezingen. Hiervoor de volgende verplaatsingen.

Dames 1 is teleurgesteld over niveau en tevreden over resultaat na winst tegen FAST

Vanwege meerdere corona besmettingen binnen de selectie en in de staf vraagt ook deze week om het omgaan met tegenslagen: annuleren wedstrijd van donderdagavond, incompleet trainen en de onzekerheid rondom het doorgaan van de zondagmiddagwedstrijd tegen naaste concurrent FAST. Gelukkig geen verlenging van de quarantaineplicht en dus net op tijd ‘klaar’ om in het prachtig ingerichte Omnisport tegen onze directe concurrent voor een plaats in de playoffs te spelen.

Algemene ledenvergadering op woensdag 20 april

Het bestuur van SV Dynamo Apeldoorn nodigt erevoorzitters, ereleden, leden en ouders van jeugdleden (jonger dan 16 jaar) uit voor de algemene ledenvergadering (ALV). Deze wordt gehouden op woensdag 20 april om 20.00 uur in het Dynamo Café. De agenda wordt per mail verstuurd aan alle genodigden. Deze vergadering vervangt de ALV die in mei 2022 gepland staat en omvat ook de agendapunten van de vergadering van woensdag 17 november 2021 die in verband met de coronamaatregelen niet is doorgegaan. 

Zaterdag 19 maart Partytime!

Zaterdag 19 maart is het zover! Na 2 jaar kunnen we eindelijk weer met elkaar feesten. Dames 6 organiseert dit keer de party in het Dynamo Café. De dresscode is: kom verkleed als iets dat begint met de eerste letter van je voornaam. Het feest begint om 21.30 uur, iedereen is welkom, we zien jullie daar!