Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Draisma Dynamo D1 legt drie jeugdinternationals vast

Vorige week verscheen in de pers het eerste bericht dat al vijf speelsters uit de huidige selectie voor een langer verblijf in de hoofdmacht gekozen hebben en opnieuw in de Eredivisie te zien zijn. Nu bevestigt de nieuwe trainer/coach Arjen Schimmel de komst van drie jeugdinternationals: Lotte Bruinsma (Regio Zwolle), Mila Konink (Alterno) en Aysha Meering (SV Dynamo, zie foto). Ongeveer een jaar geleden promoveerde het eerste damesteam op basis van hun ambitieuze én realistische beleidsplan naar de Eredivisie. Een plan met aandacht voor jeugdige talenten van de eigen vereniging en uit de regio. “Geen team bij elkaar kopen om even te presteren. Een eendagsvlieg wil Dynamo niet worden. Vandaar dat we blijven en zelfs meer investeren in jonge talentvolle speelsters. Juist deze aanpak moet zorgen voor ontwikkeling, duurzaamheid en prestaties op langere termijn. Geen gek idee, want ook andere Eredivisieteams hebben laten weten meer in te willen zetten op jeugd en verbinding”, aldus Schimmel. Momenteel is Draisma Dynamo ook nog in gesprek met enkele ervaren speelsters en verwacht daar binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven.

 

Na twee seizoenen bij Regio Zwolle kiest passer/loper Lotte Bruinsma voor een nieuwe uitdaging. Bij Zwolle kwam de 17-jarige linkshandige speelster te weinig aan spelen toe en kiest om die reden nu voor Draisma Dynamo. “Het gevoel na meerdere gesprekken met de nieuwe trainer is zeer positief, net zoals de verhalen van Carlijn (Radstake, red.) en Suus (Gerritsen, red.), mijn teamgenoten bij Jong Oranje (U19)”, licht Lotte haar keuze op het gevoel toe. Uiteraard is de technische staf zeer content met de komst van Bruinsma, die na een tussenjaar kiest om in Deventer te beginnen aan haar hbo-studie Facility Management . De komende weken zijn nog druk voor de Zwolse, want na het uitspelen van de reguliere competitie staat haar met Jong Oranje het kwalificatietoernooi voor het EK volleybal onder 19 jaar (EKK) in Italië te wachten. Bij thuiskomst starten de play-offs waar Regio Zwolle strijdt om het behalen van een prijs. “Kortom er zijn eerst nog voldoende andere uitdagingen, voordat ik aan dit nieuwe avontuur begin. Eén ding wil ik nog wel kwijt: Ik heb er heel veel zin in”, sluit Lotte af.   
 

De 16-jarige Mila Konink maakt aan het einde van het seizoen de overstap van Alterno naar Draisma Dynamo. Het jonge Apeldoornse volleybaltalent heeft haar jeugdopleiding bij de ‘groenen’ in de Maten doorlopen en speelt nu nog in het tweede team op eerste divisie niveau. Mila maakt al sinds begin 2021 deel uit van de 14-koppige selectie van Jong Oranje (U18) en traint wekelijks bij Beach Team Nederland (BTN). Bij Dynamo richt ze zich op de positie van passer/loper. Mila over haar overstap: “Ik wil mezelf graag ontwikkelen als speelster en ben bereid veel tijd in volleybal te investeren. Bij Dynamo wacht een mooie stap omhoog en een unieke kans. Op de trainingen veel leren van speelsters met meer ervaring op het hoogste niveau en in de wedstrijden hoop ik speelkansen te krijgen. Het is natuurlijk geen geheim dat ik ooit graag bij mijn club (Alterno, red.) in de Eredivisie wil spelen. Of dat ooit (weer) gebeurt, weet ik niet.”    


Vanuit de eigen club wordt Aysha Meering aan de selectie van het eerste damesteam van Draisma Dynamo toegevoegd. Als basisspeelster van Jeugd Oranje (U17) maakte ze meermaals indruk en eindigde regelmatig als topscorer bij een EKK (Europees Kwalificatie Kampioenschap). Aysha is misschien wel hét voorbeeld van de succesvolle jeugdopleiding van SV Dynamo. “Opvallend is haar lage foutenlast, uniek voor iemand die deze week pas 15 jaar geworden is”, vertelt trainer/coach Arjen Schimmel vol trots. “Ze is technisch vaardig, is fysiek sterk en heeft de potentie om ooit het Nationaal team te halen”, vervolgt Arjen. “Werken met jonge talenten is dé reden van mijn komst naar de volleybalprovincie van Nederland”, sluit hij af.