Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Bart Bosman sr. benoemd tot erelid van Dynamo

Twintig jaar lang fietste Bart op zaterdagmorgen voor dag en dauw naar de sporthal. Hij opende de deur, hing de vlaggen buiten, verwelkomde de scheidsrechters met een kopje koffie, bouwde indien nodig de zaal op, hing de netten op hoogte, klom op de scheidsrechtersstoel als dat nodig was en zorgde er als geen ander voor dat alle jeugdleden van Dynamo hun wedstrijden konden spelen. Ook toen zijn eigen viertal al was doorgestroomd naar de senioren en het ouderlijk huis zelfs al had verlaten, bleef Bart zich inzetten voor de jeugd.


Minicommissie en jeugdcommissie

Met een onverminderd en toegewijd enthousiasme was Bart maar liefst 22 jaar actief binnen de minicommissie en later de jeugdcommissie. Bart had veel oog voor het welbevinden van jongeren en probeerde op alle mogelijke manieren de jongens en de meisjes een fijne tijd bij Dynamo te bezorgen. Bart was betrokken bij de organisatie van minikampen, kampvuren bij het Woldhuis, speurtochten tijdens het jeugdkamp, coach bij de mini's, het inrichten van de jeugdhoek in het Dynamo Café, het opzetten van een jeugdraad, het onder de aandacht brengen van positief coachen en het opleiden en begeleiden van jeugdige scheidsrechters in het Jeugd Arbitrage Corps (JAC), zelfs tot het niveau van de 1e divisie. Bart begeleidde met passie en nam zijn pupillen altijd in bescherming. De Nevobo was onder de indruk van de kwantiteit en kwaliteit van onze jeugdige arbiters en Bart werd regelmatig benaderd door andere verenigingen om uitleg te geven over de aanpak.


Verenigings-scheidsrechter-coördinator

Als verenigings-scheidsrechter-coördinator is Bart onder andere verantwoordelijk voor het 'leveren' van voldoende scheidsrechters die namens onze vereniging in de promotieklasse, 3e en 2e divisie fluiten. Voor elk team van onze vereniging dat in die klasse speelt, moeten we 24 wedstrijden fluiten. Onvoldoende scheidsrechters op 1 juni betekent dat één of meer teams niet aan de competitie mogen deelnemen. Bart had elk jaar weer slapeloze nachten om voor zo’n 120 (!) wedstrijden scheidsrechters te vinden. Hieraan kwam een einde toen de eerste jongeren van het JAC op dit hoge niveau wilden fluiten.


Communicatiecommissie

Bart is als webmaster ook betrokken bij de communicatiecommissie. Hij bouwde 2 websites voor Dynamo en is betrokken bij de ontwikkeling van onze nieuwe website. Bart zorgt al meer dan 25 jaar voor een goed werkende website met VerenigingsInformatieSysteem (VIS). Hierdoor maakt Bart het werk van veel vrijwilligers en kaderleden een stuk makkelijker. De ontwikkeling, het onderhoud en beheer van het VIS, waaronder ook de verzending van nieuwsbrieven en e-mails naar (groepen van) leden, wordt door Bart geregeld.


En verder nog..

Het is vast niet bij iedereen bekend maar Bart is een onmisbare schakel in het goed laten functioneren van de vereniging. Zo hebben we aan Bart het volgende te danken.

  • Het ontwikkelen van een digitaal systeem om eenvoudig teams te kunnen samenstellen.
  • Het gebruik van het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Dynamo is de 1e vereniging in Nederland die het DWF invoerde en wekelijks gaf Bart feedback aan de ontwikkelaar van de Nevobo om het systeem te verbeteren.
  • Het ontwikkelen van een digitaal systeem om je als scheidsrechter in te schrijven voor een wedstrijd wanneer het jou uitkomt (hierin zijn we uniek, bij andere verenigingen worden er wedstrijden aangewezen).
  • Het maken van tientallen opgave formulieren en recentelijk de mogelijkheid om via Ideal te betalen voor o.a. pizza’s op Super Saturdays, busreizen voor uitwedstrijden van Heren 1, het jeugdkamp, het minikamp, de barbecue of een beach toernooi.
  • Het ontwikkelen en uitvoeren van een jaarlijks onderzoek naar het welbevinden van jeugdleden.
  • Het verzorgen van de uitgifte van E-tickets voor Heren 1 wedstrijden.
  • Het ontwikkelen van een declaratiesysteem voor trainers.
  • Het organiseren van de pasfoto sessies in het Dynamo Café voor de spelerspas of de website en het plaatsen van de foto’s op de website.
  • Het plaatsen en onderhouden van de digitale schermen in het Dynamo Café.

Met zijn kennis van computersystemen en zijn niet aflatende energie om dingen voor anderen te doen, bedacht Bart al heel veel jaren geleden de eerste live score op de website. Dynamo maakte hiermee indruk tijdens de organisatie van het Internationale Jeugdtoernooi en de finales van de Open Club.


Acties

Ook bij diverse acties om extra inkomsten te genereren voor de vereniging was Bart betrokken. Zo hielp Bart o.a. mee met de organisatie van de bloembollenacties, de kerstacties en de belacties voor de Vriendenloterij. Ook voor allerlei andere zaken die spelen binnen de vereniging doe je nooit tevergeefs een beroep op Bart. Bart helpt altijd.


Het is dan ook niet voor niets dat Bart zaterdag 2 juli tijdens het eindfeest van het seizoen 2021-2022 is benoemd tot erelid van Dynamo. Bart is een voorbeeld voor ons allen.


Stoppen op je hoogtepunt?

Alhoewel Bart de pensioengerechtigde leeftijd al heeft bereikt, gaat Bart zeker nog 1 seizoen door en wil zich vooral richten op de volgende zaken:

  • Samen met een aantal enthousiaste mensen gaat Bart komend seizoen gebruiken om de custom-made systemen zoals website en verenigingsinformatiesysteem over te zetten naar een systeem dat weer jaren vooruit kan en door meer dan 1 persoon kan worden onderhouden. Tot die tijd zal Bart het onderhoud en beheer van de huidige systemen blijven doen. Als iemand wil helpen? Heel graag!
  • Werven en begeleiden van jongeren die fluiten in het Jeugd Arbitrage Corps (JAC) én proberen het JAC uit te bouwen tot een organisatie die jaren vooruit kan en niet afhankelijk is van één persoon. Vind je het leuk om samen met Bart het JAC verder door te ontwikkelen? Ervaring als scheidsrechter is niet per se vereist, wel de vaardigheid om jongeren te enthousiasmeren en positief te coachen. Tijdsinvestering is circa 2 uur per 2 à 3 weken (tijdens jeugdochtenden op zaterdag).