Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Trainingsrooster vanaf maandag 16 mei

 

 

 

 

Zaterdag 13-11
bestel nasi+saté

 

 

 

 

 

 

Trainingsrooster buiten sporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zinderende apotheose: veertiende landstitel voor Draisma Dynamo

Pieken op het juiste moment. Toeslaan wanneer de prijzen worden verdeeld. Daar draait feitelijk alles om in de topsport. Na drie nederlagen in de kampioenspoule leken de kansen op titelprolongatie definitief verkeken, zondagmiddag deed een herboren Draisma Dynamo na een zinderende apotheose in Doetinchem alsnog wat (op perschef Arjan de Frens na) niemand meer voor mogelijk had gehouden: het kroonde zich voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis tot landskampioen!


Active Living Orion was dan misschien het hele seizoen nagenoeg onverslaanbaar geweest, na de beslissende fase van het seizoen staat het wel met lege handen. Het wegvallen van de geblesseerde White brak de Doetinchemmers op. Na eerst in de bekerfinale al het onderspit te hebben gedolven tegen Lycurgus, moesten ze zondag in eigen hal voor de derde keer binnen acht dagen hun meerdere erkennen in Draisma Dynamo.


De titelverdediger moest de afgelopen maanden zelf ook meer dan genoeg tegenslagen overwinnen. Op het moment suprême viel alles op z’n plek voor Redbad Strikwerda en zijn mannen. Na de eerste twee duels van de best-of-five serie in de play-off finale al in eigen voordeel te hebben beslist, bracht Draisma Dynamo de klus in de SaZa Topsporthal Achterhoek vakkundig tot een succesvol einde. Vol flair en overtuiging ging het over de eindstreep. Met 25-22, 25-20 en 27-25 werd de kampioensstrijd definitief in Apeldoorns voordeel beslist en kon het feest in volle hevigheid losbarsten. Na het beslissende blok van Frits van Gestel gingen alle remmen los. Dolblije spelers vielen elkaar in armen. Op de tribunes gingen de vele meegereisde Apeldoornse supporters eveneens massaal uit hun dak. Niet alleen het verslagen Orion kreeg een koude douche te verwerken, ook kampioenscoach Strikwerda moest eraan geloven. Als spontaan blijk van vreugde en waardering gooiden zijn feestende pupillen een volle bak water leeg over het hoofd van hun mentor.


Verzorger Rob van den Berg ontpopte zich tot het stralende middelpunt van de vreugdetaferelen op de zaalvloer. Draisma Dynamo’s meest gelauwerde staflid geldt dan ook als ervaringsdeskundige bij uitstek. Als iemand bij Dynamo weet hoe een kampioensfeest gevierd moet worden, is hij het wel. Van den Berg maakte elk van de veertien behaalde landstitels mee, zoals hij vol trots aan de aanwezige verslaggever van De Stentor mocht vertellen. Een moment kort voor de uitreiking van de kampioensschaal en -beker zei eigenlijk alles. Naast elkaar gezeten op een stoel keken Rauwerdink en Van Gestel elkaar eens diep in de ogen. Een korte maar intense blik van verstandhouding. Dat was het dan. Einde oefening. De oude strijders hadden het toch maar weer mooi geflikt. Met het landskampioenschap als een welverdiende beloning.
 

Fotografie: Wout van Zoeren