Dames 1 kan geen punten bijschrijven tegen naaste concurrent Peelpush

Op zaterdagavond 18 december stond er na een korte ‘winterstop’ van 19 dagen zonder wedstrijd weer een competitiewedstrijd op het programma voor Draisma Dynamo Dames 1. Naaste concurrent Peelpush kwam naar Apeldoorn met vast en zeker hetzelfde idee: gaan voor de volledige winst. Tijdens de persconferentie van onze MP, met opnieuw dat mededeling dat we als land in een harde lockdown moeten, was de conclusie na afloop van de wedstrijd ook hard. De Apeldoornse dames begonnen slecht aan (bijna) iedere set, herstelden zich steeds knap en gaven op de beslissende momenten niet thuis. Zonder één punt aan de totaal van 7 toe te schrijven, eindigde deze zaterdagavond teleurstellend met een 1 – 3 nederlaag en met de volgende setstanden: 21-25, 21-25, 25-22 en 24-26. Veel tijd om na te denken is er niet, want aankomende donderdagavond wordt er opnieuw in het Omnisport gespeeld tegen de (beach)volleybalsters van Voltena.

Slecht begin

Het gevoel in het team was goed doordat het niveau op de trainingen in deze korte wedstrijdloze periode veel potentie liet zien. Was het de druk van het willen presteren al in het begin van de eerste set (en daarna ook bij de start van de andere sets) het team teveel? Naar de reden is het gissen, maar feit is wel dat Dynamo na het allereerste fluitsignaal al snel tegen een achterstand aankeek (1-6 en 7-13). Ook de tweede set kende een bijna identieke voorsprong voor het team uit Meijel (1-4 en 10-14). Een te hoge foutenlast van achter de servicelijn en teveel directe aanvalsfouten waren de oorzaak van de snelle achterstand. De derde en vierde set lieten wel meteen een gelijkopgaande strijd zien, met de winst en het nipte verlies aan het einde.

Goede inhaalrace

Vanuit een achterstand slaagde Draisma Dynamo er in de eerste twee sets wel voortdurend in om zichzelf weer in de wedstrijd te knokken. Halverwege de eerste set was het verschil nog maar één punt (13-14) en de thuisploeg nam zelfs een kleine voorsprong (21-19). Ook in set 2 werd veerkracht getoond en bedroeg de voorspong in de buurt van de 20-puntengrens slechts één punt in het voordeel van Dynamo (19-18).