Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Coronaprotocol 

Trainingsrooster binnen sporten
Roosters > Trainingen

 

 

 

 

 

Zaterdag 13-11
bestel nasi+saté

 

 

 

 

 

 

Trainingsrooster buiten sporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames 2 bindt ook Halley DS 1 aan de zegekar

We schrijven zaterdag 27 november 2021, een dag voordat de nieuwe COVID-19 maatregelen ingaan en dus de amateursport nagenoeg tot stilstand zal komen. De Topper in de 1e divisie A van de nationale competitie kan na de persconferentie gelukkig doorgaan want ieder teamlid van de selectie van coach Luuk Jothmann heeft naar deze wedstrijd uitgekeken. Er was hard en goed getraind en iedereen was gebrand op een goed resultaat. Lees het wedstrijdverslag van trainer/coach Luuk Jothmann onder 'Lees het hele bericht'.


Zoals Gerard Heerink in zijn voorbeschouwing op Vizier op Volleybal schreef, een weerzien van bekenden.


De geplande livestream vanuit Dynamo kon helaas niet doorgaan omdat de kwaliteit echt ondermaats bleek te zijn. Zowel het wifi signaal in de zaal als het 4G signaal via de mobiele hotspot bleek onvoldoende om de wedstrijd op YouTube te kunnen streamen. Gelukkig voorzag Halley wel in een livestream op Facebook.


Dan de wedstrijd….


Coach Luuk startte met Jasmijn, Joyce, Heleen, Sara, Lauri, Yolenthe en Nikky als libero. Het eerste gaatje werd geslagen op de service van Joyce en SV Dynamo stond met 6-3 voor. Halley kwam sterk terug met aanvallen waarbij bewust de handen werden opgezocht en Dynamo maakte zelf veel eigen fouten. Op de stand van 14-17 kwam de eerste time-out aan de kant van Apeldoorn. Op 15-20 kwam Suzanne voor Yolenthe maar Halley had voldoende afstand genomen om de eerste set te winnen.


Iedereen was ervan overtuigd dat er meer te halen was als de eigen foutenlast naar beneden ging. Op de service van Jasmijn schoot Dynamo uit de startblokken en het stond al snel 6-2. Door een sterke service van Maureen Reulink werd de score omgedraaid en kwam An voor Sara op 7-10. Het spel oogde soms onrustig en het leek alsof Dames 2 tegen zichzelf speelde. Met een goede tip van Nikky om de trainingseffort van afgelopen week nu ook te tonen in de wedstrijd ging iedereen vol energie het veld in. Op 12-20 kwam Lieke voor Jasmijn om een andere impuls te geven. Dat resulteerde erin dat Dynamo wel weer inliep op onder andere de service van Lieke maar uiteindelijk ook verloor Dynamo ook de 2e set. 


Halley toonde in de start van de 3e set, op de service van Brechtje Kraaijvanger dat zij Dynamo geen uitzicht wilde bieden op een mogelijke winst. Met een serviceserie van aanvoerder Joyce kwam Dynamo weer bij en ging het gelijk op tot 13-13. Met Lauri op service werd een gat geslagen (17-13)  en bij Dynamo ging alles steeds beter lopen. Toch drong Halley nog enigszins aan maar kon deze set niet meer winnend afsluiten.


De vierde set verliep gelijk opgaand, tot 14-14, waar erg veel gestreden werd waarna SV Dynamo een klein gat sloeg en met twee dubbele wissels bleef dit gat gehandhaafd. De netfout van Joyce werd door de officials als niet hinderlijk ervaren omdat zij zich weg zou hebben gedraaid en de bal niet in de buurt was. Halley daarentegen was het daar niet mee eens, echter je wint of verliest een set of wedstrijd op een dergelijk besluit. Onder luide aanmoediging van de bank van Apeldoorn werd deze set door de thuisploeg met minimaal verschil gewonnen.


Set vijf startte met het eerste punt voor Dynamo. Volgens sommige statistici is dit ook een indicatie dat die ploeg een vijfde set wint maar daar ging niemand aan de kant van Apeldoorn vanuit. Yolenthe en Lieke zorgden voor een goede start en op 5-1 nam Halley een time-out. Dit had effect want zij kwamen terug naar 7-7. Toch wist Dynamo als eerste bij de 8 te komen en Sara zorgde er met haar service voor dat Dynamo uitliep tot 2 punten van Halley. De effort van een zeer goede trainingsweek werd beloond met een verdiende winst op de nummer 1. Een wedstrijd van kwalitatief hoog niveau die absoluut veel (meer) publiek had verdiend.


Afhankelijk van de maatregelen van de overheid en de Nevobo weten we wanneer we weer mogen gaan spelen. Tot die tijd: STAY SAFE, STAY HEALTHY & STAY FRIENDLY!