Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Coronaprotocol 

Trainingsrooster binnen sporten
Roosters > Trainingen

 

 

 

 

 

Zaterdag 13-11
bestel nasi+saté

 

 

 

 

 

 

Trainingsrooster buiten sporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames 1 boekt tweede winst in de Eredivisie tegen FAST

De competitie is al enkele speelrondes onderweg en de onderlinge verschillen op de ranglijst worden zichtbaar. Duidelijk is dat de promovendus uit Apeldoorn in vijf speelrondes de huidige top-4 tegen kwam: Sliedrecht Sport, Team22, Apollo 8 en VCN. Ondanks oog voor realisme was het in de voorbije weken niet eenvoudig om de focus alleen te houden op het eigen spel en mentaal om te gaan met verlies. In de komende weken speelt Draisma Dynamo steeds vaker tegen teams die op de ranglijst dichter in de buurt staan, te beginnen met zondag 7 november jl.


Na een inactieve zaterdag stond vanaf 15.30 uur de middagwedstrijd tegen ARBO Rotterdam/FAST op het programma. Een team dat voorafgaand aan het duel net boven Draisma Dynamo op de ranglijst stond (plek 10 met 5 punten uit 6 duels) en als één van de naaste concurrenten wordt gezien. In de eerste twee sets was het een spannende en gelijk opgaande wedstrijd (25-22 / 25-27). Daarna slaagde Dynamo erin om serverend druk te blijven leveren en aanvallend te blijven domineren (25-18 en 25-18). Ook in het bekende ‘geel’ werd het de tweede 3 – 1 overwinning van dit Eredivisieseizoen.


Strijd in de eerste twee sets

FAST kwam onder het toeziend oog van hun nieuwe hoofdsponsor sterk uit de startblokken (1-5) en een snelle time-out moest de rust weer terugbrengen bij het in het ‘geel’ spelende Dynamo. Achteraf goed gelukt, want punt voor punt slaagden de dames van Draisma Dynamo erin om FAST te naderen. Halverwege de set was de stand op het kleine telbord weer in evenwicht (13-13), daarna volgde de kleine voorspong en eindigde de eerste set in winst: 25-22. Het (tot bijna in perfectie) nakomen van de afspraken in de blokkering zorgde voor maar liefst 5 blokpunten en dat bleek ‘killing’. 


Ook in het begin van set 2 was het Dynamo, die het spel van haar tegenstander goed bleef lezen en daarop anticipeerde (8-5 en 16-13). Bij het benaderen van de 20 puntengrens waren het de vele onnodige fouten (op service, in de passing en met de aanval) die het onnodig spannend maakte en het verlies van de tweede set inleidde: 25-27. 


Wedstrijdplan goed uitgevoerd

De teleurstelling van het onnodige verlies van set 2 bleef niet lang hangen en de analyse werd snel in de drie minuten drinkpauze gemaakt. Dé oorzaak, maar ook de oplossing van het probleem ligt bij ons zelf: blijf met lef spelen, geef minimaal 110% en houd je aan het strijdplan. Zowel in de derde als vierde set resulteerde dat gedrag in een snelle voorspong (8-6 en 8-5), waarbij het verschil later in beide sets behouden of steeds groter werd (16-14 en 16-7). Nimmer kwam de druk er weer bij Draisma Dynamo echt op te liggen. De ontspanning was voelbaar en het zelfs even kunnen ‘genieten’ van een onevenaarbare homerun van de topscoorder van de wedstrijd met een score van +18 (!) was de bevestiging dat het goed zat. Met twee maal 25-18 werd de tweede overwinning, beiden in een uitwedstrijd, van het eerste seizoen terug in de Eredivisie geboekt. Een hele welkome winst, waarbij er opnieuw vooruitgang te zien was in het eigen spel: serveren met druk en een beperkt aantal foutservices, een stabiele passlijn zonder veel directe ketsers, een uitstekend uitgevoerde blokkering en dito verdediging en een prima scoringspercentage in de aanval (m.u.v. set 2).


Op super zaterdag tegen Sneek

Aankomende zaterdag (13 november) is er weer een vol programma in het Omnisport, de zogenoemde Super Saturday. Om 17.00 uur begint Dames 1 met haar wedstrijd tegen Sneek, de huidige nummer 7 van de ranglijst. De Friese formatie begon het seizoen foutloos maar blessureleed zorgde voor veel puntverlies in de afgelopen weken. We verwachten echter dat ze in Apeldoorn weer op volle sterkte beginnen aan hun comeback naar de top. Net zoals de vorige super zaterdag kijken we uit naar een gezellige en volle tribune. In ieder geval is de court crew (met onze talentvolle ballenkids en quick moppers) er weer klaar voor en laten alle randzaken (social media, livestream, etc.) terecht zien dat er in Apeldoorn en bij Dynamo sprake is van een ambitieus (top)sportklimaat. Een voorbeeld voor vele andere clubs en de voorwaarde (?) om ook volgend seizoen in de Eredivisie te mogen spelen.


Fotografie: Jurgen Peters