Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Coronaprotocol 

Trainingsrooster binnen sporten
Roosters > Trainingen

 

 

 

 

 

Zaterdag 13-11
bestel nasi+saté

 

 

 

 

 

 

Trainingsrooster buiten sporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draisma Dynamo D1 houdt goede spel nog geen hele set vol tegen landskampioen Sliedrecht Sport

Na meer dan anderhalf jaar was het zaterdag 30 oktober jl. eindelijk weer een gezellige ‘Super Saturday’ in Apeldoorn. De dag dat meer dan alleen onze talentvolle speelsters en spelers van SV Dynamo hun wedstrijd spelen, met maar liefst zeven (!) wedstrijden op divisieniveau. Ook de dag van het kijken naar topvolleybal in het Omnisport met om 17.00 uur het eerste dames- en om 20.00 uur het eerste herenteam. In beide Eredivisieduels de landskampioen van afgelopen seizoen en de winnaars van de Supercup van dit seizoen. Mede door de actie van de Van Mossel Kia-dealers een uitgelezen kans voor hun klanten om gratis beide topwedstrijden te bezoeken en volleybal te beleven. Mooi dat zo velen hier gebruik van maakten, want de tribunes waren uitstekend gevuld en het was ouderwets gezellig in het Dynamo Café.


Goede start zorgt nog niet voor een stunt
In de week van Europees volleybal begon Sliedrecht Sport toch met haar basisteam aan de wedstrijd. Wellicht om zichzelf te revancheren voor de onnodige nederlaag afgelopen woensdagavond in de Europacup of om onderschatting te voorkomen. Het werd de dames van Dynamo, met de naam van de hoofdsponsor (Mastermate) pontificaal op de shirts,daardoor niet makkelijker gemaakt. Toch slaagden de Apeldoornse debutanten erin om in de eerste set redelijk goed in het spoor te blijven van de, in de competitie, ongeslagen topfavoriet: 7-8 en 13-16. Het verschil van maximaal zes punten (15-21) werd richting het einde van de set bijna ongedaan gemaakt (20-21). Ondanks deze heerlijke comeback was het Sliedrecht dat de zgn. ‘big points’ wist te verzilveren (21-25). De aanval was met een scoringspercentage van 46%, 12 directe punten en maar 1 fout uitstekend op orde.


Het prima eigen spel, met prachtige aanvallen en een ongekende werklust, kreeg een vervolg in set 2. De passlijn was veel beter ingesteld op de servicedruk (70% goede passes en maar 1 ace tegen). De meervoudig landskampioen kreeg niets cadeau en moest hard(er) werken voor de punten. Ze keken zelfs in het begin (8-7) en halverwege (12-11) de tweede set tegen een achterstand aan. Het was opnieuw de blokkering die lastig te passeren was: 5 blokpunten tegen (van de 14 in de gehele wedstrijd), meer eigen aanvalsfouten (4) en een lager scoringspercentage (31%). Opnieuw werd het verschil pas aan het eind van de tweede set gemaakt en was verlies onontkoombaar: 19-25.


Set 3 leek aanvankelijk hetzelfde spelbeeld op te leveren dan de eerste twee sets: een strijdende underdog (Draisma Dynamo) tegen de stabiel spelende en torenhoge favoriet (Sliedrecht Sport). Twee series tegen halverwege de set zorgde ervoor dat hét verschil werd gemaakt (van 7-8 naar 10-16). Het geloof in een stunt (in de vorm van het winnen van een set) en de focus verdween, met als gevolg een te hoge eigen foutenlast en meer onrust. Het verlies van deze laatste set (12-25) betekende een 0 – 3 nederlaag. Teleurgesteld over het niet komen op setpunt en de kans om te stunten, tevreden over de aanval in de eerste set en de passing in set 2.


Fotografie: Wout van Zoeren