Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Coronaprotocol 

Trainingsrooster binnen sporten
Roosters > Trainingen

 

 

 

 

 

Trainingsrooster buiten sporten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dames 2: vijfsetter tegen Dash in Vorden

25 september 2021, de dag dat de Corona maatregelen van de overheid worden geminimaliseerd en dus een volle bak in het Jebbink in Vorden. Wat is dat heerlijk om in te spelen. Voor sommige jonge meiden uit SV Dynamo dames 2 is het dan ook de primeur voor zoveel publiek en het spelen op een centercourt. Helemaal nieuw aangekleed door Van Gisteren Bouw (trainingspakken en tassen) en inspeelshirts gesponsord door Easywork Barneveld en Foodboss uit Deventer en aangeleverd door Davelaar Sport was de start van SV Dynamo erg goed.


Coach Luuk Jothmann startte met Jasmijn, Joyce, Heleen, An, Laure, Yolenthe en Nikky en Cynthia als libero’s. Met een zeer goede overtuigende servicedruk vloog SV Dynamo uit de startblokken. Met een goede servicedruk van Jasmijn en harde klappen van An (in de 3 meter) liep Dynamo makkelijk uit. Alles leek erg makkelijk te gaan, te gemakkelijk naar het bleek want binnen een mum van tijd was de eerste set afgelopen in het voordeel van SV Dynamo.


Waar Dash er in de eerste set weinig aan te pas kwam, was dit in de tweede set een heel ander verhaal. Ondanks dat het credo: Never change a winning team door coach Jothmann werd gehanteerd, kwam Dash goed terug in de wedstrijd. Een vele malen hogere servicedruk, een hogere foutenlast  aan Apeldoornse zijde en het niet doordrukken van de eigen aanval resulteerde in een spannende tweede set. Dash probeerde te profiteren van slimme ballen via het blok, wat soms ook lukte, scoorde ook meer en verdedigde prima. Een dubbele wissel om het voordeel van drie aanvallers en Julia even voor Laure zorgde ervoor dat Dynamo dames 2 de tweede set binnensleepte.


De derde set startten Lieke, Joyce, Heleen, Sara, Julia en Suzanne en natuurlijk de libero’s Nikky en Cynthia. Een stroeve start van het Apeldoornse collectief en Dash dat niets te verliezen had en vrijuit ging spelen om zo nog punten te winnen, zorgde voor een zinderende derde set. Met lange rally’s, slimme ballen en hard geslagen aanvallen werd het publiek door beide teams getrakteerd op een echte wedstrijd. Laure kwam terug voor Julia maar ook een dubbele wissel zorgde er niet voor dat, ondanks de voorsprong, Dynamo deze set winnend afsloot. De bidons, gesponsord door Volleyinfo.nl, werden weer gevuld want het was warm in Vorden.


De vierde set speelde Dynamo meer tegen zichzelf. Frustraties doordat de officials andere interpretaties hadden, en dat soms ook ruiterlijk toegaven,  resulteerde in een gele kaart voor Heleen. Een duidelijk signaal dat de Apeldoornse equipe nu getergd was tot op het bot maar helaas kon dit nog niet worden omgezet in volleybalacties en dus de vijfde set.


SV Dynamo dames 2 wilde winnend afsluiten en in een gelijkopgaande vijfde set kon Dynamo als eerste van kant wisselen. Tot 12-12 bleef het erg spannend. Met Yolenthe aan service en een optimale focus wist het team van Jothmann alsnog winnend af te sluiten.


Aanvoerder Joyce Wassen zei na afloop dat Dash zich prima heeft opgetrokken aan het niveau en Dynamo scherp moet blijven en hard moet blijven trainen om minder eigen fouten te maken en consistenter te worden.