Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Draisma Dynamo zet kroon op turbulent coronaseizoen

Eind goed al goed. Elf jaar na de twaalfde landstitel mag Draisma Dynamo zich weer de beste mannenvolleybalploeg van Nederland noemen. Loon naar werken. Dertien als geluksgetal. Door in een lege hal in het derde en alles beslissende duel in de play-off finale Amysoft Lycurgus met 3-1 te verslaan, zette Draisma Dynamo de kroon op een in velerlei opzichten turbulent coronaseizoen.   


Het elitekorps van Redbad Strikwerda zorgde in de Draisma Dynamo Arena voor een klinkend slotakkoord. In de eerste set kostte het de Draisma Dynamo-serveerders nog iets te veel moeite de bal over het net te krijgen. Met 23-25 wonnen de Groningers die set. In een uitermate spannende tweede set, waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven, zat het venijn in de staart. Draisma Dynamo ontkwam te nauwer nood aan een 0-2 achterstand in sets. Het overleefde drie setpoints. Bij het eerste eigen setpunt was het daarentegen meteen prijs. Een tweemansblok bestaande uit Nico Manenschijn en Freek de Weijer bezorgde Draisma Dynamo met 28-26 de zwaarbevochten en enigszins fortuinlijke setwinst.


Daarna was het verweer aan Groningse kant definitief gebroken. Het geloof leek weg. Draisma Dynamo was niet meer te houden en liet de geknakte opponent in de derde en vierde set alle hoeken van Omnisport zien. Met 25-17 en 25-20 werd zowel de zege als de landstitel in gepaste stijl veilig gesteld. Over die vier matchpoints, die Amysoft Lycurgus in extremis wegwerkte, deed naderhand niemand moeilijk. Zelfs kampioenenmaker Strikwerda niet. Nadat Tuinstra in het net serveerde, barstte het feest in volle hevigheid los. Dolblije spelers vlogen elkaar in de armen. Na elf jaar zonder titel was de ontlading logischerwijs enorm. Met de stem van John de Bever als passende achtergrondmuziek. De lach verdween van niemands gezicht. En dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven…

Rob van den Berg zorgt met zijn bijdrage aan Draisma Dynamo’s dertiende landstitel voor een wel heel opmerkelijke prestatie. Draisma Dynamo’s eeuwig jonge verzorger maakte alle landskampioenschappen mee! Evenals toenmalig speler Redbad Strikwerda was Rob al van de partij toen 30 jaar geleden voor het eerst het dak van een z’n uit z’n voegen barstende Dynamohal afging.

Saillant detail: toen de mannen van – toen nog – Piet Zoomers op Koninginnedag 1991 hun allereerste landstitel vierden, was het gros van de huidige kampioensselectie nota bene nog niet eens geboren. Jeroen Rauwerdink was op die gedenkwaardige 30 april 1991 ruim vijfenhalf, Mats Kruiswijk 1 jaar en vier maanden en Sjoerd Hoogendoorn welgeteld twee maanden en acht dagen. Voordat de overige kampioenen van 2021 het levenslicht zagen, moesten er in de daaropvolgende jaren nog heel wat netwerkende activiteiten verricht worden…


Tekst: Rob Kruitbosch
Fotografie: Wout van Zoeren