Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Data NOJK (Open Club) bekend

De data voor de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK/Volleybaldirect Open), ook wel Open Club genoemd, zijn bekend. De voorronde vindt plaats op zaterdag 4 januari 2020 (de laatste zaterdag van de kerstvakantie), de halve finale op zaterdag 15 februari 2020 en de finale op zaterdag 11 april 2020. Alle informatie over het kampioenschap is terug te vinden op www.volleybal.nl. De jeugdspelers die zijn geselecteerd voor de open club, krijgen hierover binnenkort een mail. 

 

De NOJK is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Deelname staat open voor alle verenigingen. Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Vaak doen jeugdspelers mee die al uitkomen in seniorencompetities en de landelijke divisies. De winnaars mogen zich kampioen van Nederland noemen.


Hoe worden de teams samengesteld?
Alle volleybalverenigingen van Nederland mogen jeugdteams inschrijven voor de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Deze teams bestaan uit de beste spelers van een bepaalde leeftijdscategorie (A-, B-,  C- en CMV-jeugd). 


De jeugdspelers die meespelen, hoeven niet teamgebonden te zijn. Het team kan dus speciaal voor de NOJK worden samengesteld. Jongensteams mogen bovendien 1 meisje opstellen en in zowel jongensteams als meisjesteams mogen jongere spelers meedoen.


Categorieën
De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen worden in vier categorieën gespeeld:

• Jeugd A geboren op of na 1 oktober 2001
• Jeugd B geboren op of na 1 oktober 2003
• Jeugd C geboren op of na 1 oktober 2005
• Jeugd CMV geboren op of na 1 oktober 2007


Selectie
Elk najaar selecteert de Technische Commissie  de jeugdspelers die mee mogen spelen met de NOJK. Deze spelers vormen de trainingsgroep van één van de NOJK-teams. De trainingsgroep wordt gepubliceerd op de website onder Teams > NOJK. Als een trainingsgroep uit meer dan 12 spelers (niveau 6, 8 spelers) bestaat wordt kort voor de speelrondes de definitieve selectie bekend gemaakt. Het kunnen bereiken van de volgende ronde of zo goed mogelijk presteren in de finaleronde staat voorop. De wedstrijden worden gespeeld met de (in de ogen van trainers en coaches) sterkste opstelling. Spelers moeten er daarom rekening mee houden dat zij op een NOJK toernooidag of voorbereidend toernooi weinig of helemaal niet zullen spelen.


Speelrondes
Er zijn drie speelrondes (soms hebben bepaalde teams vrijstellingen voor de eerste ronde). Het toernooi begint met een voorronde die verspreid over het land wordt gespeeld. Dit seizoen is dat op zaterdag 4 januari 2020. Tijdens deze voorronde doen bij de meisjes vaak meer dan 100 teams per leeftijdscategorie mee (bij de jongens meestal minder). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt per regio in drie sporthallen de eerste ronde gespeeld. De winnaars van de voorronde plaatsen zich voor de volgende ronde (de halve finale).

In de halve finale spelen meestal nog zo’n 16 jongens en 32 meisjes teams. Deze halve finale vindt verspreid over het land plaats. De beste acht teams per leeftijdscategorie gaan naar de grote finaledag, dat is op zaterdag 11 april 2020.

 

Jaap van Kasteel trofee
Alle verenigingen willen graag met zoveel mogelijk teams de finaleronde halen om daar met de beste acht teams van een bepaalde leeftijdscategorie te strijden om de titel Nederlands Kampioen. De vereniging die met alle ingeschreven teams het beste scoort, ontvangt de Jaap van Kasteel trofee en wordt uitgeroepen tot de beste vereniging van Nederland. SV Dynamo heeft een unieke prestatie geleverd door vier jaar achter elkaar (in 2008, 2009, 2010 én 2011) de Jaap van Kasteel trofee te winnen.