Flyer (2 t/m 18 jaar)

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober

Zaterdag 19 oktober Dynamo's Bierfest!

Bestel friet en snacks

Zaterdag 19 oktober Dynamo's Bierfest!

Bestel friet en snacks

Beachparty 14-9 aanmelden!

Geef je op als team!

Domino's Europa Cup Pizza avond

Bestel je pizza van Domino's op zaterdag 15 september

MC1 verliest van Spaanse grootmacht en maakt vrienden

Na een succesvolle eerste dag tijdens de Barcelona Cup ging het toernooi op zaterdag 29 juni een nieuwe fase in. De zogenoemde eliminatieronde op de startdag werd eenvoudig overleefd. Dat gaf de coach de mogelijkheid om veelvuldig wisselingen door te voeren. Doel hiervan was het sparen van de krachten, het opdoen van wedstrijdritme en het leveren van een bijdrage aan (de prestaties van) het team. Zeker gelukt, want de meiden vormen een (h)echt team. Helaas pakte de loting voor de volgende ronde niet zo gunstig uit voor de jonge meiden uit de volleybalhoofdstad van Nederland. In deze kwalificatieronde (voor het plaatsen om te mogen spelen om de plekken 1/2, 3/4 en 5/6) mochten ze direct aantreden tegen de Spaanse jeugdkampioen in de categorie ‘onder 14’ (Barca CVB). Deze onderlinge ontmoeting was vooraf door de organisatie als de gedoodverfde finale bestempeld, maar het ‘lot’ besliste anders.

Het vertrouwen aan Nederlandse zijde was groot, en terecht. Respect voor de tegenstanders was er zeker. Onderweg naar het stadion waren we getuige van een bijzonder fenomeen. Geen (Oranje)fanparade, maar een parade van speelsters. Via deze directe link naar de Instagram-account van het team kunt u het zelf zien.

In de eerste set bleek er teveel ontzag te zijn voor de thuisploeg. De (service)druk was gewoonweg te hoog en het aantal geslaagde (aanvals)acties te laag. Het lukte de Apeldoornse tieners wel om zich na de ruime nederlaag (11-25) te herstellen. Met klotsende oksels kreeg het publiek waar voor hun reis. Door de 30-28 winst moest een beslissende korte set een winnaar opleveren. Zenuwslopend was het opnieuw, maar de Spanjaarden gingen uiteindelijk wel met de winst van het veld (11-15). In het vieren van de Spaanse overwinning maakte het verliezende team deel uit van de feestvreugde. Een prachtig (ritmisch) slotstuk van de (rivaliserende) ontmoeting op het veld van jongeren met dezelfde passie en liefde voor de sport en de ander. In muziek en sport lijkt afkomst geen verschil te maken en ontstaat verbroedering, getuige de gedeelde video

Deze driesetter had effect op de fysieke gesteldheid van beide teams. Een heerlijke pasta- (= sport-) en patat- (= lekkere) maaltijd kwam precies op het juiste moment. Na een korte rustperiode laadde de ploeg zich weer helemaal op voor het laatste duel van deze zaterdag. De wachttijd werd zinvol gebruikt om met speelsters van enkele andere teams te bewegen/dansen. Het duel werd een walk-over: 25-13 / 25-12. Hiermee kwalificeerden de meiden zich tot het spelen van de troostfinale om plek 3 (brons). Deze kleine finale wordt op zondagochtend om 11.00 uur gespeeld en wederom uitgezonden op ons televisiekanaal dat te vinden is via het knipperende YouTube-logo op http://dynamoapeldoorn.nl bent u er weer live bij.