Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Dames 1 op jacht naar handhaving

Vanzelf gaat het allemaal niet dit seizoen als je beseft dat de 3-0 winst in Groningen op Veracles pas de 5e competitiezege is van Dames 1. Maar liefst 8x werd er met 3-2 verloren waardoor we met nog een speelronde te gaan net een puntje tekort komen voor de veilige 10e plek. Aanstaande zaterdag zal de beslissing vallen en gaat Dames 1 op jacht naar het laatste puntje.


Afgelopen zaterdag speelden we tegen hekkensluiter Veracles uit Groningen. Zij wilden graag laten zien dat ze van ons (toen de nummer voorlaatst) konden winnen in de Topdivisie. Die hoop werd al snel verbrijzeld toen ons jongste Puppie JeZuus vanaf de servicelijn de stand naar 14-6 bekogelde. Vanaf dat moment was het vrij spelen. Eva pakte een fraai killblock in haar eerste basisplek van dit seizoen en gaf zichzelf daarmee een mooi verjaardagscadeau. 25-19 en 1-0


In de tweede set opende Lieke meteen het vuur en in no-time stond er 5-0 op het telbord. De ene aanval nog sjieker dan de andere en een dodelijke pipe van Lynn hard op het lichaam van de libero van Veracles tekenden het niveauverschil. Heleen mocht nog even haar ervaring tonen op het midden en liet onze hoeken met haar dreiging zo vrij als een vogel. Tekenend voor de hekkensluiter was dat zij op ons eerste setpoint zonder blok de bal alsnog over de achterlijn wisten te slaan. Met een scoringspercentage van 57% ging ook deze set overtuigend met 25-16 naar Dynamo: 2-0


Nog 1 set knallen en de volle 3 punten binnenslepen. Er werd gestart met dezelfde basis. Veel servicefouten van beide kanten (zes om acht) zorgden ervoor dat we lang niet verder dan 3 punten uitliepen. Uiteindelijk was het Heleen die de voorsprong vanaf de servicelijn vergrootte waardoor Stephanie Lankhorst (D3) haar debuut kon maken in het eerste damesteam. De laatste set kregen we 13 onnodige fouten cadeau van Veracles waardoor wij het feestje konden vieren. 25-18 en een snelle 3-0!


Met maar liefst 16 punten kon de net 16-jarige Suus de titel van topscorer en MVP in ontvangst nemen. Samen met Lynn (14 punten) en Bo (12 punten) scoorden zij met zijn drieën 42 van de 75 behaalde punten.


Door deze overwinning stijgen we naar plek 10 met 2 punten voorsprong op WSV. We hebben zaterdag 2 sets (1 punt) nodig om ons te verzekeren van handhaving. Lukt dat niet, dan zijn we overgelaten aan Orion die dan minimaal 2 sets moet winnen van WSV. Wij gaan de strijd aan en knallen in de laatste week nog een keer hard door en zijn vastbesloten zelf de punten te pakken tegen Voltena.


Promovendus Voltena heeft haar weg naar de Topdivisie veroverd door hun passie voor beachvolleybal een fraaie vertaling te geven in de zaal. In Werkendam werd het op 22 september een krappe overwinning (3-1) voor Voltena. Met vele lange rally’s was het een erg attractieve wedstrijd voor de toeschouwer. Ook zij kennen de nodige tegenslag met blessures dit jaar.


Alle support is zaterdag meer dan welkom; de bus naar Doetinchem voor de support van Heren 1 vertrekt speciaal voor ons pas om 19.00 uur, dus komt allen en laat je horen!