Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Aanmelden voor het MINIKAMP

Lees alles over BEACHEN bij SV Dynamo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef je op als team!

 

 

 

 

Domino's Europa Cup Pizza avond

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza van Domino's op zaterdag 15 september

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in voor het minikamp!

 

 

 

 

 

Bestel een pizza voor zaterdag 10-2

 

 

 

 

Geef je op voor het Chinees buffet op zaterdag 20-01

 

 

 

 

 

 

Bestel patat en 2 snacks voor de Friethuys MAJO Europacup avond

 

 

 

 

 

Lasagne of penne

 

 

 

Chinees buffet 14 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BBQ 26 augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mmmmm, ik bestel ook lekkere oliebollen van Bakkerij Toet

Zaterdag a.s. Super Saturday
Bestel Burger King
 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 7 december Europacup
19.30 Omnisport
Bestel toegangskaarten
 

 

Draisma Dynamo verovert de nationale beker

In een volgepakt Landstede Sportcentrum veroverde Draisma Dynamo zondag 17 februari ten koste van Abiant Lycurgus voor tiende keer de nationale beker, de eerste hoofdprijs sinds 2011.


De ontlading was enorm in de doldwaze seconden nadat Renzo Verschuren rond de klok van kwart over drie op het midden de allesbeslissende bal op de vloer sloeg: 25-23 in de vierde set! Dolblije Draisma Dynamo-spelers vielen elkaar in de armen. Mats Kruiswijk sloeg zijn armen om de nek van Verschuren. Spelverdeler Freek de Weijer balde de vuist. Bart van Garderen besprong Maikel van Zeist.Toegestroomde totografen legden de vreugdetaferelen vast. Acht jaar na de finalezege op Langhenkel Volley was het dan eindelijk opnieuw prijs.


Al tijdens de laatste onderlinge confrontatie in competitieverband liet Draisma Dynamo ’s lands sterkste volleybalteam van de afgelopen seizoenen wankelen. Zondagmiddag bewees de ploeg van trainer Redbad Strikwerda de Groningers ook daadwerkelijk te kunnen laten struikelen. Hoewel de Apeldoornse underdog de eerste set met 21-25 aan de favoriet moest laten, hielden de spelers van Draisma Dynamo het hoofd koel in de Zwolse heksenketel. Stoïcijns zetten Strikwerda’s strijders de almaar meer geïrriteerd rakende tegenstander opzij: 25-17, 25-22, 25-23.


Kort na het in ontvangst nemen van de bokaal reageerde aanvoerder Freek de Weijer uitgelaten op de bekerwinst. “We hebben als team gevochten voor ieder punt. We kregen Lycurgus onder druk. Het was onze verdienste dat we hun spel goed wisten te ontregelen. Dit is goed voor het vertrouwen straks in de play-offs. Maar met die play-offs gaan we ons vanaf maandag pas bezighouden. We gaan nu eerst een feestje vieren.”


Revelatie Rik van Solkema genoot met volle teugen van het behaalde succes. “Geweldig. We hadden het vooraf gehoopt. Je ziet dat we veel minder domme dingen doen dan aan het begin van het seizoen. Toen we verloren we kansloos van zowel Orion als Lycurgus. De stijgende lijn waarin we zitten moeten we zien door te trekken. Wij komen eraan.”


Libero Dustin Bontrop was blij dat hij na zijn derde bekerfinale voor het eerst die felbegeerde beker omhoog kon tillen. “Driemaal is scheepsrecht, ja. Na vijf jaar Dynamo eindelijk een prijs. Dit is heel mooi. De ambiance was fantastisch. Die eerste set glipte net weg. Maar hoever we ook achter stonden, het vertrouwen bleef. We moeten nu de knoop omzetten naar de play-offs. Dít geeft wel vertrouwen.”


De bekerwinst betekende voor routinier Renzo Verschuren een bevestiging. “Dit bevestigt dat we op de goede weg zijn. Het harde werken wordt uitbetaald. Elke keer worden we weer beter. We lossen problemen prima op. De grootste winst van de afgelopen periode is dat we altijd heel dicht bij ons zelf zijn gebleven.”


Redbad Strikwerda, voorafgaand aan de finale naar de kapper geweest, keek met tevredenheid terug op hoe zijn manschappen de tegenstander hadden geknipt en geschoren. “Vandaag waren we goed bezig. Maar die lijn hebben we eigenlijk al eerder ingezet. Half december verloren we nog van Zaanstad omdat we liepen te koekebakken. Daarna hebben we alleen nog van Lycurgus verloren. Vandaag hebben we het langer volgehouden. Eigenlijk hadden we met 3-0 moeten winnen.”


Dat het bekersucces positief uitwerkt op ‘het gevoel’ van deze of gene, wuift de winnende coach op Strikwerdiaanse wijze weg. “Een goed gevoel heb ik bij mijn vrouw en mijn kinderen. Met een goed gevoel kan ik niets, daar winnen we geen wedstrijden mee. Zaterdag hebben we weer een do or die wedstrijd tegen Orion. Als we die wedstrijd verliezen, is het meteen voorbij. Daarom moeten we een goed plan hebben maken voor zaterdag. Vanaf maandag de zaal in, hard trainen en beter worden.”


Dat de kersverse bekerwinnaar z’n visitekaartje heeft afgegeven in Zwolle, kon zelfs Strikwerda niet ontkennen. “Na vandaag houdt iedereen rekening met ons. Vooraf heeft Lycurgus niet het idee gehad dat ze van ons konden verliezen. Maar ze kregen geen grip op Van Solkema en Kruiswijk. Haagse Harrie heeft toegeslagen.