Flyer (2 t/m 18 jaar)

Domino's Europa Cup Pizza avond

Bestel je pizza van Domino's op zaterdag 15 september

Edwin van de Broeke algemeen manager Draisma Dynamo

Edwin van de Broeke bekleedt met ingang van het komende volleybalseizoen de functie van algemeen manager bij Draisma Dynamo. De 51-jarige inwoner van Heerde zal een aantal taken van Arie Verbeek overnemen. Verbeek had na vijftien jaar trouwe dienst aangegeven na dit seizoen een stapje terug te willen doen.

Van de Broeke heeft zijn sporen in het Nederlandse topvolleybal ruimschoots verdiend. Samen met huidig Draisma Dynamo-trainer Redbad Strikwerda legde hij de basis voor de successen van Landstede Volleybal. In de zes jaar waarin Van de Broeke als teammanager buiten de lijnen het spel verdeelde, veroverden de Zwollenaren drie landstitels, drie nationale bekers en drie Supercups.

De huidige manager van Regio Zwolle Volleybal heeft zich In eerste instantie voor een periode van twee jaar aan Draisma Dynamo verbonden. Naast het vervullen van zijn taken bij de Zwolse eredivisionist, die nog volop in de race is voor de landstitel bij de vrouwen, gaat Van de Broeke bij Draisma Dynamo al meedraaien in de voorbereidingen op het seizoen 2019-2020.

Van de Broeke verheugt zich in Apeldoorn op de hernieuwde samenwerking met Redbad Strikwerda. “Na tien jaar in Zwolle met topvolleybal bezig te zijn geweest was ik toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving. Draisma Dynamo is een club met een grote historie en mooie plannen. De hernieuwde samenwerking met Redbad is leuk. We hebben genoeg aan een half woord om elkaar te begrijpen. Samen met hem en de rest van de organisatie gaan we een nieuw hoofdstuk schrijven in de historie van de club.”

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, beschouwt de komst van Van de Broeke als een verdere upgrade van de organisatie. “Draisma Dynamo was al langer op zoek naar versterking in de organisatie rondom het eerste herenteam. Edwin is een bekende van ons en heeft zijn kwaliteiten bewezen in Zwolle. Na contacten in voorgaande jaren is het er nu toch van gekomen. We zijn erg blij op deze manier een stap voorwaarts te kunnen zetten.”