Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Lees alles over BEACHEN bij SV Dynamo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef je op als team!

 

 

 

 

Domino's Europa Cup Pizza avond

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza van Domino's op zaterdag 15 september

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in voor het minikamp!

 

 

 

 

 

Bestel een pizza voor zaterdag 10-2

 

 

 

 

Geef je op voor het Chinees buffet op zaterdag 20-01

 

 

 

 

 

 

Bestel patat en 2 snacks voor de Friethuys MAJO Europacup avond

 

 

 

 

 

Lasagne of penne

 

 

 

Chinees buffet 14 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BBQ 26 augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mmmmm, ik bestel ook lekkere oliebollen van Bakkerij Toet

Zaterdag a.s. Super Saturday
Bestel Burger King
 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 7 december Europacup
19.30 Omnisport
Bestel toegangskaarten
 

 

3-1 nederlaag voor Heren 2 tegen ZVH

Heren 2 verloor zaterdag met 3-1 van ZVH. Lees het wedstrijdverslag van trainer/coach Jorg Radstake. 


Een indrukwekkende krachtmeting

Op deze stormachtige zaterdag traden we aan tegen ZVH, een hoogvlieger in de Topdivisie. Het bleek ‘zelfs’ voor ons na vier overwinningen op een rij geen eenvoudige opgave. Lange tijd konden we in hun voetsporen blijven, maar met 22-25, 12-25, 25-20 en 21-25 was het de thuisploeg die in het sfeervolle Swanla ons op de eerste nederlaag van dit kalenderjaar trakteerde. Hebben we onszelf tekort gedaan of waren andere beslissingen cruciaal voor de 1 – 3 nederlaag?


Gratis advies
Onze prestaties van de afgelopen weken zijn niet onopgemerkt gebleven, zo blijkt uit de volgende passage deze week in een artikel op Vizier op Volleybal (VoV):  “SV Dynamo II doet het uitstekend in 2019 met vier zeges op rij, die elf punten opleverden.” In Zevenhuizen stond ons echter volgens dezelfde bron een uitdaging te wachten: “Een zeer lastige uitwedstrijd, dat geeft hun ongeslagen thuisstatus in dit seizoen wel aan.” Het (gratis) advies van VoV hebben we ter harte genomen: “SV Dynamo heeft helemaal niets te verliezen, kan alleen maar winnen!” Een goed advies aan ons adres, dat (absoluut) niet betekent dat we met teveel risico de acties aan moesten gaan.


Onder de indruk
Het gemak waarmee de (huidige nummer 2 van de ranglijst) in staat is om los te komen van de grond, is een indrukwekkend schouwspel. Natuurlijk waren we onder de indruk van de snoeiharde aanvallen bij het warm spelen, wetende dat nog geen enkele ploeg met inslaan een wedstrijd gewonnen heeft. Alleen het net kon deze ‘spanning’ niet aan en knapte voordat de scheidsrechter  (op tijd) het eerste (en juiste) fluitsignaal gegeven had. De meeste indruk maakte wel de minuut stilte na de line-up om stil te staan bij het veel te vroeg overlijden van een oud-jeugdspeelster van ZVH. Sterkte aan het adres van familie en alle andere naasten.

In het begin van de eerste set werd om en om de side-out teruggehaald. Pas op 6-6 werd het eerste punt op eigen service gemaakt. Ook in de twee daaropvolgende opslagbeurten slaagden we erin één punt te maken en deze voorsprong behielden we tot 14-11. In de tweede helft van deze set kregen we, mede door een strakke sprongfloater, meer moeite om variatie aan te brengen en daarmee de sterke blokkering te splijten. Vanaf 21-21 waren het twee blokacties die ‘killing’ waren en setverlies inleidde. Kansen waren er zeker, maar met 22-25 ging de set wel verloren.


Van een gelijk opgaande strijd was er in set 2 geen sprake. Passend kregen we de sprongservices niet onder controle en ook de ingebrachte wissels konden het tij niet keren. Kortom met 12-25 een set om snel te vergeten.


De eerste service in de derde set deed weinig goeds beloven, maar de zogenoemde ‘wisselspelers’ hadden andere voornemens. Het werd weer een wedstrijd, een set waarin de verschillen klein waren. In een alles of niets poging slaagden we erin een 14-17 achterstand om te buigen naar een 18-17 voorsprong. Eindelijk kregen we de thuisploeg niet alleen onder druk, maar benutten we de zelf gecreëerde kansen ook nog maximaal: 25-20.


Het goede spel van de eerste en derde set leek aanvankelijk ook in set 4 een vervolg te krijgen. Twee tussensprints van het Zevenhuizense ZVH (van 10-10 naar 10-13 en van 13-15 naar 13-17) brachten ons weer voor dezelfde opdracht als in de set ervoor. Kort leek het erop dat we opnieuw slaagden daad bij woord te voegen, want ons enige blokpunt in deze set zorgde voor 17-18. De sterke blokkering (met maar liefst 5 killblocks in deze laatste set) was een plaaggeest voor de aanvallers. Daar waar de wissels eerder wel succesvol waren, bracht de dubbele wissel nu niet het voor ogen gehouden effect. Met 21-25 werd de vierde set en de wedstrijd met 1 – 3 verloren.


Vertrouwen in de toekomst
In vergelijking met de eerste competitiehelft hebben we grote stappen gemaakt. Niet alleen is de directe foutenlast (soms zelfs tot een minimum) beperkt, ook zorgen onbegrijpelijke beslissingen niet meer voor een blijvende frustratie, maar slechts voor scherpte. We tellen tot acht en beseffen meer dan ooit dat de oplossing bij ons zelf en in de volgende goede actie ligt. Deze (terechte) nederlaag doet ons beseffen dat we uitstekend met elkaar bezig zijn, op de trainingen en tijdens de wedstrijden. De komende weken hebben we geen wedstrijd te spelen. Pas op zaterdag 2 maart om 16.30 uur spelen we onze eerstvolgende thuiswedstrijd. Dan komt Donitas (de nummer 7) in Omnisport op bezoek. Komt u ook weer kijken of het ons lukt van plek op de ranglijst te wisselen?