Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Lees alles over BEACHEN bij SV Dynamo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef je op als team!

 

 

 

 

Domino's Europa Cup Pizza avond

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza van Domino's op zaterdag 15 september

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in voor het minikamp!

 

 

 

 

 

Bestel een pizza voor zaterdag 10-2

 

 

 

 

Geef je op voor het Chinees buffet op zaterdag 20-01

 

 

 

 

 

 

Bestel patat en 2 snacks voor de Friethuys MAJO Europacup avond

 

 

 

 

 

Lasagne of penne

 

 

 

Chinees buffet 14 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BBQ 26 augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mmmmm, ik bestel ook lekkere oliebollen van Bakkerij Toet

Zaterdag a.s. Super Saturday
Bestel Burger King
 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 7 december Europacup
19.30 Omnisport
Bestel toegangskaarten
 

 

3-1 winst voor Heren 2 tegen Sudosa

Heren 2 boekte zaterdag thuis tegen Sudosa de vierde overwinning op rij in 2019: 3-1. Lees het wedstrijdverslag van trainer/coach Jorg Radstake onder 'Lees het hele bericht.

De winterstop heeft een positief (en negatief) effect

De grootste verrassing in de vorige competitieronde werd door onze tegenstander van de vierde speelronde (Sudosa-Desto uit Assen) neergezet. We waren dus vooraf voldoende gewaarschuwd en zeker voornemens om ook de Assense ploeg aan onze zegekar te binden. Geen onderschatting waarneembaar in aanloop, maar ook gedurende de wedstrijd. Opnieuw de volle buit: 3 – 1 (25-16, 25-22, 21-25 en 25-18).


De ‘baas’ komt kijken
Het verschil tussen onze prestaties in uit- en thuiswedstrijden wordt (gelukkig) steeds minder. We blijken steeds beter in staat om ons aan de veranderende context/omgeving aan te passen. De (vaak) mindere (top)sportaccommodatie en een ander merk ballen brengt ons niet meer van de wijs. Na de ‘drie op een rij’ was het zelfs de ‘baas’ die met eigen ogen wilde zien wat ‘zijn’ team presteert. Zijn scherpe analytische blik had zeker geen negatief effect op de start van de wedstrijd, hoewel de eerste voorsprong wel voor het team dat bekend staat door hun bereidheid voor elkaar door het vuur te gaan, iets wat ook in hun naamgeving opgesloten zit (Succes Door Samenspel).


Vervolg van de wedstrijd
Goed voorbereid op de strakke floaters op de rechtsachter positie (positie 1) leken we verrast te zijn. Na deze ‘wake-up call’ was het de hekkensluiter die veel directe fouten maakte, tegenover bijna tot geen enkele onnodige fout (maar één foutservice) aan onze zijde. Time-outs op 10-7 en 19-12 konden het tij bij Sudosa niet keren en de eerste setwinst (25-16) was een feit. Het verschil werd in de blokkering, midaanval en de lage foutenlast gemaakt.
Ook in het begin van set 2 was het spelbeeld eenzijdig, getuige de 5-2 voorsprong. De al snel aangevraagde time-out had nu wel het gewenste (en voor ons negatieve) effect. Via 5-5, 6-6, 7-7 en 8-8 was de spanning weer even terug. Sudosa sprintte via 11-13 en 12-18 bijna naar de setzege. Het was ook nu het ‘midden’ (Jeffrey van Apeldoorn) die zich bewust was van zijn serverend vermogen, mits het niet een ‘alles of niets-poging’ betreft. Ondersteund met de aanmoedigingen vanaf de bank werd het gat in één serie ongedaan gemaakt. Jammer dat in eerste instantie een onnodige netfout op een uitgeslagen bal de reeks onderbrak. De come-back van één van onze passers liet zien dat hij weer helemaal in de wedstrijd zat en met 25-21 was ook de tweede set voor ons.


De ommekeer
In een uiterste poging de wedstrijd alsnog te doen kantelen, was hun opdracht duidelijk: (nog) meer servicedruk leveren. Met maar liefst 4 volleybalaces en een serie van 7 punten leek de ommekeer aanwezig. Alleen onze spelverdeler leek even verslagen, nadat een snoeiharde aanval hem (letterlijk) gevloerd had en een wissel noodzakelijk bleek. Punt voor punt knokten we ons weer in de wedstrijd en dat leek aanvankelijk ook helemaal te lukken. Kansen om ook deze set te winnen, kwamen er wel degelijk. Het in de (zelf afgedwongen) rally scoren van het beslissende punt lukte helaas niet, waardoor deze derde set met 21-25 verloren ging.


In de korte pauze kozen we toch weer voor de terugkeer van onze aanvoerder en het starten in een andere rotatie, zodat we in de passing én bij de service te maken kregen met een andere uitdaging. Het waren in eerste instantie het hoge aantal foutieve opslagen die ‘gratis’ punten opleverden. Gedurende deze vierde en laatste set kwamen we nimmer meer in de problemen en zelfs de korte drinkpauzes (op 7-3 en 18-14) leverde geen veranderend scoreverloop op: 25-18 en opnieuw de volle buit (3 wedstrijdpunten)

Koploper van de tweede helft
Met deze vierde achtereenvolgende overwinning in 2019 hebben we 11 punten uit 4 wedstrijden bij kunnen schrijven aan ons puntentotaal van de eerste competitiehelft (10 punten uit 11 wedstrijden). Daarmee hebben we niet alleen een enorme afstand genomen op de degradatieplekken, maar zijn we de huidige koploper van de tweede helft. Een andere ‘status’ die zeker bij de tegenstander van aankomende zaterdag (ZVH) tot extra motivatie leidt. Het vertrouwen stijgt nog steeds en zelfs de griep (met de niet onverdienstelijke vuurdoop voor de libero uit onze derde herenteam), de irriterende (knie)blessures en afwezigheid door werkverplichtingen lijken geen negatieve invloed hierop te hebben. Natuurlijk zijn we ons er ook van bewust dat er meer nodig is om ook zaterdag a.s. in Zevenhuizen kansen te krijgen tegen de huidige nummer 3 van de Topdivisie.