Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Dames 1 verliest met 2-3 van VoCasa

Dames 1 verloor zaterdag met 2-3 van VoCasa. Lees het wedstrijdverslag onder 'Lees het hele bericht'.

Blitzkrieg in de derde set

Dit kalenderjaar duurt voor de dames van Dynamo net een paar wedstrijden te lang. We hebben nog geen weekend vrij gehad en dat begint ons langzaam op te breken. Af en toe een training minder, maar toch de pijntjes en griepjes die daarmee gepaard gaan. Op donderdag moesten we voor de training uitwijken omdat de heren voor hun Europese wedstrijd het Omnisport bezetten. Gelukkig ligt er een mooi centercourt in de Welgelegenhal. Alleen jammer dat onze Bobo na een aanval door de houten vloer heen breekt.. Gelukkig geen blessure.


Dan op zaterdag een wederzien met veel oude teamgenoten van vorig jaar voor Matilde, maar van zenuwen gelukkig geen sprake. Dit was gewoon weer een wedstrijd. Tegen de nummer 4 op de ranglijst en wij wilden na 2 weken van minder spel erg graag weer laten zien wat we kunnen. Dat lukte in de eerste set dan ook meteen. Met een goede serviceserie van Lieke stond het al snel 6-1. Op 14-13 even de time-out en daarna trokken we meteen door. Lynn kwam aan service en Vocasa kwam er niet meer aan te pas. Een killblock van Lisanne, een ace van Lynn, een killblock van Joyce, een harde aanval van Heleen en nog maar eens de servicedruk van Lynn: 19-13. Sjon kon de hele wedstrijd vrij inslaan op steek en Joyce gooit er nog een killblock tegenaan, 22-16. Toen kon Michael proeven van zijn eigen opleidingskunsten toen Noa Rahangmetan voor VoCasa aan service kwam en 22-22 op het scorebord noteerde. Veel eigen fouten bij Dynamo en nog maar eens de time-out. Na 2 harde aanvallen van Heleen en Joyce de eerste twee setpoints 24-22. Die poetste VoCasa weg en kwam zelf op setpoint 24-25. Een eigen fout van VoCasa (volgens ons en de scheids) zorgde voor 25-25. Sjon serveert een zuivere Ace en Lynn sloeg het setpoint hard in de punt van het veld. Volgens VoCasa was hij uit, volgens de beelden ruim binnen de lijnen. 27-25.


Een aanvallend niet te stoppen Dynamo startte de 2e set zoals het de eerste set ook begon. Een ruime voorsprong van 12-6 en een tegenstander die volledig uit ritme was. De vele wissels aan de kant van VoCasa wierpen hun vruchten af. Ondanks de kanonskogels van Lynn kwam de paarse brigade op 17-17 gelijk. Met een ace van Lisanne weer een klein gaatje op 19-17. Vervolgens regende het eigen fouten en kwamen de Marikes uit Nimwegen op 20-22. Lynn en Joyce gooide er nog wat harde ballen tegenaan en op 23-23 weer de gelijke stand en de time-out voor VoCasa. Tot 25-25 een spannend slot, waarin wij zelf 2x in de fout gaan. 25-27 en de stand weer gelijk. De tweede set van onszelf verloren met 12 onnodige fouten. We speelden 2 niveaus beter dan VoCasa en na afloop kon Yannick van Harskamp dan ook niet geloven dat wij op de 9e plaats op de ranglijst verblijven.


In set 3 gewoon weer laten zien wie hier vandaag de betere ploeg is. Op de service van Lisanne maken wij het eerste gaatje. Met een ace, 2 killblocks en een harde aanval van Heleen gaat de stand van 6-6 naar 10-6. Het momentum van de wedstrijd gaat heen en weer en op 11-11 is de stand weer gelijk. De dubbele wissel met Bo en Sam, maar op 12-16 toch de time-out. Koppen bij elkaar en ons eigen spel weer oppakken. Een slim shotballetje van Joyce vanaf de pipe en Sjon aan service. Meer hadden we deze set ook niet nodig, 13-16. Een killblock van Lynn, een ace van Sjon en nog maar eens een aanval van Joyce over de pipe. Gevolgd door 2 fouten van Vocasa en in no-time stond het 18-16 en de time-out bij VoCasa. Daarna gingen wij alleen gewoon verder. Bo ging nog maar eens hard op de diagonaal gevolgd door een passfout bij de tegenstander. Daarna nog maar eens een killblock van Lisanne en een slim tipballetje op de pipe van Joyce. Alsof het nog niet genoeg was deed Sjon nog maar eens een ace in de mix en pas op 23-17 kwam deze Blitzkrieg tot een halt. Onze levende kanonskogel Lynn sloeg er vervolgens eentje hard over het blok en die daarna nog harder voorlangs 25-17, einde verzet?


In de vierde set begaf het lichaam van Heleen zich niet meer in een staat van presteren en moest naar de kant. Joyce op de diagonaal en Bo in de basis. De twee jonge puppies van het team waren helaas niet inzetbaar, dus roeien met de riemen die we hebben. Een ace van Bo maakte 3-3, maar de opgevoerde servicedruk bij VoCasa zorgde al snel voor een achterstand 6-9. De dubbele wissel met Sam en Heleen (sorry, maar we hadden je toch nodig) was goed, maar kon Vocasa niet direct tot stoppen dwingen en op 11-16 de time-out. Die werkten deze wedstrijd wel goed. Meteen weer een kanonskogel van Lynn en een harde bal van Joyce op de diagonaal gevolgd door weer een harde bal over pipe, dit keer van Bo; 14-18. De tweede time-out op 14-21 en Heleen dit keer in het veld als passer-loper. Gelukkig hoefde ze niet te passen. Met een goede tipbal van Lieke bracht ze Sjon weer aan service op 17-24, maar die kon haar kunstje van de derde set helaas niet herhalen. Met slechts 2 onnodige fouten gaf Vocasa niks cadeau en waren wij niet meer bij krachten om daar iets tegenover te zetten.


Het slagveld werd in de vijfde set ook pijnlijk duidelijk. Heleen weer terug in de basis, maar een dood paard kun je niet trekken. Na een paar minuutjes al de kantwissel bij een score van 1-8. Een kleine opleving met een harde bal van Heleen en een killblock van Lisanne; 3-8. De ace van Lisanne maakte 5-11 en 2 harde aanvallen van Joyce brachten ons tot 8-13. Nog maar eens zo’n kanonskogel van Lynn zette ons op 9-14. De wedstrijd eindigde met een geweldig lange rally met een afschuwelijk setpoint, maar die tellen ook. 9-15 en ons 5e 3-2 verlies in de competitie dit seizoen.
Nog 1 week en dan hebben we vakantie. Iets minder trainen, energie sparen en de kwaliteit van ons eigen spel op niveau houden om op zaterdag 15 december in eigen huis hekkensluiter Veracles zonder punten terug naar Groningen te sturen. Alle support is welkom en achteraf is er nog een leuk feestje. Tot volgende week!