Dames 1 door naar de achtste finale van de nationale beker

Dames 1 speelde zaterdag een driekamp om de nationale beker en plaatste zich voor de achtste finale. Lees het wedstrijdverslag onder 'lees het hele bericht'.

Ik ben blij want ik ga pannenkoeken eten

De 2e ronde van de nationale beker. Een driekamp waar gespeeld wordt over twee volledige wedstrijden. Elk jaar weer een enorme slijtageslag en voor gehavende teams vaak het moment om rustig aan te doen en heel te blijven. Dit zorgt elk jaar voor verrassende uitslagen. In de competitie konden we nog geen wedstrijd winnend afsluiten waardoor wij met slechts 3 punten op een gedeelde 9e plek staan in de ranglijst. De vorige twee seizoenen stonden we op dit moment bovenaan de ranglijst en betekende de beker een kantelpunt, waarna we flink in de ranglijst kelderden. Dat idee vonden we voor dit jaar ook wel prima. Een kantelpunt waarna we in de ranglijst enorm zouden gaan stijgen.

Als voorbereiding werd er dinsdag met het gehele team en staf een goede bodem gelegd bij ’t Zusje in Apeldoorn. Heerlijk tapas eten en de verjaardag van Lianne gevierd. Daar schrok ze zelf ook wel even van. Door met de voorbereiding op donderdag met een oefenwedstrijd tegen VV Alterno D1. Een tegenstander die ons op scherp kon zetten. In de eerste set wisten wij met veel servicedruk overtuigend de eerste set te winnen, maar daarna was het onze foutenlast die zorgde voor een 1-3 overwinning voor de groenen.

Op zaterdag mochten we dan naar Huizen waar wij in een driekamp speelden tegen Orion en PDK Huizen. Orion troffen wij 2 weken eerder ook al waar wij toen in de verlenging de winst aan de oranje dames moesten laten. Een revanche zagen wij wel zitten. PDK Huizen staat momenteel op de laatste plaats en wist net als wij nog niks te winnen. Aanstaande zaterdag treffen we deze ploeg opnieuw in de competitie.

Aangekomen in Huizen was de wedstrijd tussen Orion en PDK Huizen net begonnen en al snel werd duidelijk dat Orion de vorm van 2 seizoenen geleden (toen zij 3e werden in de topdivisie) aan het herleven was. De eerste set was nog spannend, maar daarna denderde de bulldozer uit Doetinchem over de kaasmeisjes uit Huizen heen. Een snelle en overtuigende 3-0 overwinning voor Orion en de toon was gezet.

Toen mochten wij aantreden tegen Orion en wij wilden vandaag maar 1 ding: WINNEN! In de eerste set hadden we al snel een voorsprong van 3 punten en hielden die vast tot 16-13, waarna onze machine even haperde. Orion is duidelijk in vorm en verslapte geen moment en pakte alsnog de eerste set met 23-25. In set 2 kwamen wij beter in ons spel en konden serverend en aanvallend het verschil maken, waardoor onze 10 eigen fouten er niet toe deden. Met 25-20 zetten wij 1-1 op het scorebord. In set 3 een slechte start en een achterstand van 4 punten waar we de gehele set tegenaan bleven kijken. Met 19-25 pakte Orion de voorsprong en waren zij nog een set verwijderd van de overwinning in deze bekerronde. Met maar liefst 6 aces pakten wij dit keer de voorsprong van 4 punten en maakten wij het af op 25-22. 2-2 en de vierde vijfsetter van het seizoen. Voor Orion de 8e set op rij van deze dag. De tank bij Orion was duidelijk leeg en de rode wolven van Dynamo roken bloed. 9 directe scores en 4 killblocks maakten overtuigend gehakt van Orion en met 15-9 pakten wij onze eerste winstpartij van dit seizoen.

Even snel de tussenstand opmaken en uit dat rekensommetje was al snel de conclusie dat wij alleen bij winst tegen Huizen door zouden zijn en dat bij verlies Orion alsnog door zou zijn. De dames zorgden goed voor zichzelf door de nodige rust te pakken (20 minuten?) en veel te eten. Dat hadden we dinsdag goed voorbereid dus we stonden bijna fris aan de start van de laatste wedstrijd uit de driekamp. Oude bekende van Heleen Ali Moghadassian stond dit keer aan de overkant van het net en verder weinig bekende gezichten. Gewoon zelf het spel maken, niet gek laten maken en alles geven wat je nog in je hebt. Duidelijke taal van de meiden. Wij willen maar een ding vandaag en dat is WINNEN!

Lisanne de Krosse kreeg rust om haar knieën heel te houden en Eva van der Graaf maakte haar eerste opwachting in de starting six. Zij pakte met een hoop blocks meteen een belangrijke rol deze set. Ook Bo maakte haar opwachting in de basis en speelde een prima wedstrijd. Het kostte wel even om onze dieseltjes weer warm te draaien. Vooral passend het ritme kwijt, maar desondanks wisten we 17 keer tot scoren te komen. Alle credits hiervoor naar MVP van de dag Lieke Dommerholt, die als spelverdeler onze middens zelfs zonder blokkering wist te bedienen. Zelfs als we de set startten met 5 foutservices wisten we op de service van Sjon en Heleen de set op het einde toch naar ons toe te trekken met 21-25. Set 2 teveel servicedruk van Huizen met maar liefst 7 aces. Joyce wist op haar service nog 6 setpoints weg te werken. Sjon gunde haar dit totaal niet en besloot op het laatste setpoint de bal puberaal bijna de tribune in te slaan. Erg jammer dat de puberteit uit het team op zo’n moment invloed krijgt op de ervaren dames. 25-23 voor Huizen en 1-1. Lotte kwam het veld in voor Eva en vanaf set 3 was het bye bye Huizen. Bo opende de set met haar service naar een 2-8 voorsprong. Met 6 killblocks en 13 aanvallende scores kwam Huizen niet verder dan een 15-25. 1-2 voor Dynamo en nu gingen we het afmaken ook. Weer een handjevol killblocks en een scoringspercentage van bijna 50% zorgde ervoor dat de kaasmeisjes er moedeloos van werden en wij er alleen maar harder voor gingen werken en meer van gingen genieten. Op 10-12 was het nog even spannend, maar op de service van Lotte en Joyce was het klaar en stond er al snel 16-25 op het bordje. 1-3 winst en door naar de 1/8 finale van de beker!

Nog wat statistieken van onze 2e bekerronde:
Onbetwiste MVP: LIEKE DOMMERHOLT!
Totaal aantal killblocks: 31 (11! van Chantal)
Totaal aantal aces: 25 (12 van Lieke en Heleen)
Topscorers: Joyce (39 pnt) Heleen (38 pnt) Sjon (23 pnt), oud = goud?
Eervolle vermelding: Lisanne scoorde maar"liefst 9 aanvalspunten (53%) tegen Orion.

Op zaterdag 1 december spelen wij de 1/8 finale van de nationale beker. Tegen wie of waar, dat weten we pas na de loting. Wanneer is de loting? Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat we zaterdag in ons eigen Omnisport op de eerste Super Saturday opnieuw mogen aantreden tegen de Prima Donna’s. Willen jullie ons ook eens zien winnen? Kom ons aanmoedigen!