Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober

Domino's Europa Cup Pizza avond

Bestel je pizza van Domino's op zaterdag 15 september

MC Open Club Het hoogst haalbare resultaat zorgt voor trots

Na de indrukwekkende openingsceremonie op vrijdagavond was het de ‘playersparty’, waarmee een succesvolle tweede dag beëindigd werd. Door deze uitstekende resultaten werd op de laatste toernooidag nog gestreden om de eerste plaatsen in poule B. De poule van de beste nummers 3 en de -op punten- laag geklasseerde nummers 2.

De vermoeidheid is zichtbaar
Wetende dat de ‘prijzen’ pas aan het eind van ieder toernooi te verdelen zijn, heerste euforie over het bereiken van de ½ finale. Lastig om niet toe te geven aan de vermoeidheid, nog één keer wel dat broodje ‘anders’ bij het ontbijt te nemen, nog niet (helemaal) bezig te zijn met het pakken van de koffers en jezelf niet aan te passen aan alle teams die uitgespeeld zijn. Toch lukte het tegen Meteor Praha uit Tsjechië om geconcentreerd te spelen. Het werd een 2-0 overwinning, met de setstanden 21-14 en 21-12. Het gemak waarmee in de eerste set voortdurend een voorsprong gepakt werd, zorgde voor een kort moment van ‘inslapen’ bij het begin van de tweede set. Veerkracht en doorzettingsvermogen bracht gelukkig halverwege al weer de ommekeer.

De (sub-)finale
Het spelen van (kleine) finales moet je vaak doen om steeds beter om te kunnen gaan met de spanning. De kunst om ook op de spannendste momenten -als het erop aankomt- ‘gewoon’ te doen en te genieten. De eerste set tegen Wörthersee Löwen ging tot 5-5 gelijk op, waarna een tussensprint (van 8 punten op rij) de winst met 21-12 inleidde. De start van de tweede set was voor de Oostenrijkse ploeg en pas na de tweede time-out kwam de ommekeer. De inhaalrace zorgde voor een spannend eind van een geweldig toernooi. De 23-21 winst betekende een 9e plaats met een jong team in de categorie Girls <15 op een sterk en internationaal bezet jeugdtoernooi (met 36 teams in hun categorie). De vermoeidheid wordt nog even door trots aan de kant geschoven.

Bedankt allemaal
Niet alleen de maandenlange voorbereiding, maar ook deze unieke ervaring zal niet snel vergeten worden. De verhalen over alle belevenissen zullen later in Apeldoorn nog vaak met elkaar gedeeld worden. Enorme dank aan iedereen die erbij was, thuis meeleefde en een bijdrage geleverd heeft om deze droom om deel te nemen aan de United World Games 2018 in Klagenfurt mogelijk te maken.