Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen

 

 

 


Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Direct naar Dynamo Beach

Geef je op voor het jeugdkamp!
 

 

 

 

 

Schrijf je nu in voor het minikamp!

 

 

 

 

 

Bestel een pizza voor zaterdag 10-2

 

 

 

 

Geef je op voor het Chinees buffet op zaterdag 20-01

 

 

 

 

 

 

Bestel patat en 2 snacks voor de Friethuys MAJO Europacup avond

 

 

 

 

 

Lasagne of penne

 

 

 

Chinees buffet 14 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BBQ 26 augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mmmmm, ik bestel ook lekkere oliebollen van Bakkerij Toet

Zaterdag a.s. Super Saturday
Bestel Burger King
 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 7 december Europacup
19.30 Omnisport
Bestel toegangskaarten
 

 

Heren 2 wint met 4-0 van Scylla

Heren 2 won zaterdag tijdens de eerste Super Saturday van het seizoen met 4-0 van Scylla. Lees het wedstrijdverslag van trainer/coach Jorg Radstake.

Een super zaterdag: het spel was om te genieten


Op zaterdag 14 oktober stond -op de eerste Super Saturday van het seizoen- een nieuwe uitdaging te wachten tegen Scylla H1: het verdedigen van de felbegeerde koppositie in de eerste divisie A. Niet de drang om te winnen, maar de wil om goed te spelen zorgde voor een prachtig schouwspel, waar ‘gespeeld’ werd met het team dat de eerste twee wedstrijden gewonnen had. Met maar liefst 25-17, 25-15, 25-15 en 25-19 werd het niet alleen een overtuigende 4-0 overwinning, maar lieten we meermaals zien totaal-volleybal te kunnen spelen. Het was even nagenieten, maar er is nu geen tijd meer voor euforie. Het kan nog beter.


De voorspellingen, belchinezen en de bevrijding
De voorspellingen vooraf leken in ons voordeel, maar de vraag was meer of de gerenommeerde nieuwssite Vizier op Volleybal (VoV) gelijk krijgt? Volgens hun is koploper SV Dynamo II namelijk (zo blijkt in de afgelopen jaren) in eigen huis moeilijk te bedwingen. De eigen zaal, maar ook het verdedigen van de koppositie zullen zorgen voor een zware klus voor de equipe uit Wageningen.
Ook was zaterdag de veertiende weer eens zo’n ouderwetse Super Saturday, met Chinees. Slechts belchinezen konden misschien een super resultaat op deze zaterdag verstoren, want enige gokverslaving is namelijk wel binnen de selectie te bespeuren. We moesten dus (als technische staf) op onze hoede zijn en bij enig vermoeden gewoon wisselen. De bank is namelijk ongelooflijk sterk en aan de kant staan bleek vorige week alleen maar voor blessures en ziekte te zorgen. Niets bleek minder waar, want het werd een walk-over, waarin iedere speler zijn bijdrage had.


Het was genieten
Natuurlijk kochten we de (achter blijkend: goed fluitende) arbiters op de laatste dag van de Week van de scheidsrechter om met een fles wijn om er zeker van te zijn er alles aan gedaan te hebben. Daarna kwam het eerste fluitsignaal en was de eerste technische fout, gevolgd door twee te scherp op het net gespeelde verdedigende ballen, al snel gemaakt. Dat waren ook ongeveer de enige directe fouten in de eerste set van onze zijde, want in twee servicebeurten liepen we van een 3-4 achterstand uit naar een 13-5 voorsprong. Juist de afstemming van het in het spel brengen van de bal (zo noemen we soms de service-opdracht) en blokkering/verdediging bleek in deze fase uitstekend op orde. Hetzelfde geldt overigens voor de bekende ‘dubbele wissel’ aan het eind van deze (met 25-17 gewonnen) eerste set. De tweede set liet een nog stabieler spelbeeld zien, waarbij we slechts één keer (!) voor het maken van de side-out twee kansen nodig hadden. Daarentegen maakten wij meer korte series van twee en drie achtereenvolgende punten, waaruit blijkt dat we toch helemaal de controle in alle rotaties hadden. De tweede set werd met 25-15 gewonnen. De start van de derde set was minder rooskleurig. Al snel kregen we een serie van vier punten tegen (1-4), maar de rust bleef ook nu bewaard. Al voor het bereiken van de 10 punten werd de Wageningse formatie gedwongen een time-out te nemen (9-6), met als doel de servicebeurt te onderbreken. Tijdens deze onderbreking hoefden we slechts te refereren aan waar Wageningen om bekend staat: de bevrijding. Met onze muur aan het net (lees: blokkering) en (lage) veldverdediging lieten we geen kans bestaan voor een ommekeer. Snel liepen we uit naar een tussenstand van 17-7 en speelden ook deze (vaak belangrijke) derde set vakkundig uit. Er viel wederom 25-15 op het scorebord te noteren. De laatste set, waarin de bonuspunten te verdienen zijn, bleek ook snel een prooi voor de nieuwe startformatie. Toch besloten we de wedstrijd, zoals we die begonnen waren, met een fout (al was de wissel slechts bedoeld om onder druk -en koud in het veld komend- te leren). Met 25-19 konden we onze tweede overwinning zonder setverlies noteren. We speelden goed en geconcentreerd. Lieten zien dat we nog steeds stappen maken. Het zorgt voor optimisme, maar het kan natuurlijk altijd nog (iets) beter. Het begin van een prachtige feestavond en de herfstvakantie.    


Na de herfstvakantie: een topper
Na vier speelrondes volgt aankomende zaterdag het eerste vrije speelweekend. De herfstvakantie heeft namelijk in onze regio haar intrede gemaakt. Daarna volgt op zaterdag 28 oktober in Groningen de topper tegen de huidige nummer 2 van de ranglijst, Sportsbar Donitas H1.