Direct naar het wedstrijdschema op toernooi.nl

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in voor het 24e ENGIE Internationaal Jeugdtoernooi 

 

 

 

 

 

Wij wensen iedereen een gezellige jaarwisseling en een gelukkig, sportief maar bovenal gezond 2016! 

 

 

 

Direct naar wedstrijden op toernooi.nl

 

 

26e Internationaal Jeugdtoernooi

27, 28, 29 december 2018

Geschiedenis

Toen in de jaren negentig het Nationale Nederlanden toernooi van SV Dynamo ter ziele ging, is hard gewerkt aan een vervolg op kleinere schaal. Het internationale toernooi met in de hoogtijdagen nationale teams uit alle windstreken, moest op een of andere manier een vervolg gaan krijgen.

Start in 1992

Niet meer de lange mannen en vrouwen die al aan de top waren van hun carrière, maar de lange jongens en meisjes, die nog hard aan het werk waren om de top te bereiken moesten in de schijnwerpers komen. Arie Verbeek en Arjan de Groot van SV Dynamo hebben in 1992 de basis gelegd voor het huidige Jeugdtoernooi. Deze eerste editie van het Jeugdtoernooi was een eendaags toernooi.

Meerdaags toernooi

Enkele jaren daarna besloot de vereniging om er een meerdaags toernooi van te maken. Door de sterke toename van het aantal deelnemende teams groeide het toernooi naar de huidige formule: twee dagen strijden voor de beste uitgangspositie en op de laatste dag de hoogst haalbare plek in de ranglijst bemachtigen. De teams bleven slapen in de Dynamohal.

Overnachtingslocaties

In verband met de brandveiligheid in de sporthal moest de organisatie een paar jaar later op zoek naar een andere overnachtingslocatie. Het werd de jeugdherberg in Epe. Alle sporters werden met bussen heen en weer gebracht. In 2008 heeft de vereniging goede afspraken kunnen maken met het prachtige Hostel Stayokay Apeldoorn. Sporters kunnen in het Hostel tegen geringe kosten overnachten in comfortabele slaapkamers. Omdat de belangstelling voor een goed bed zeer groot was, slapen er sinds 2011 ook sporters in het Woldhuis op slechts enkele autominuten van de beide sporthallen. SV Dynamo regelt het vervoer van en naar Hostel Stayokay, het Woldhuis en de sporthallen.

De hallen

Wat ooit begon als klein toernooi voor een aantal teams in de Dynamohal (nieuwe naam is Welgelegenhal), groeide al snel uit naar een toernooi dat te klein was voor onze gezellige Dynamohal. Al snel werd gekeken naar andere hallen in de omgeving. In de geschiedenis van het toernooi hebben we naast de Dynamohal gebruik gemaakt van de Mheenhal, Sprengeloohal en de WSV-hal.


Sinds 2008 vindt het Jeugtoernooi plaats in het Omnisport en de WSV-hal. Een ideale situatie vanwege de geringe afstand tussen beide hallen: zeven velden binnen een loopafstand van slechts twee minuten.

Deelnemers

Vanuit Nederland kent het toernooi al jaren een grote opkomst van de beste jeugdverenigingen: Sliedrecht Sport, Set up ’65, DOK en Alterno.


Vanuit het buitenland hebben we bezoek gehad van onder andere Bayer Leverkusen en Siegen uit Duitsland, Wuustwezel en Kapellen uit België en Sete uit Frankrijk.