Dames 1 in vijf sets langs Donitas!

Dames 1 won zaterdag in vijf sets van Donitas, de huidige nummer 2 in de topdivisie, lees het wedstrijdverslag van Laure Obelink.

Het is weer zaterdag. En dat betekent dat er een wedstrijd op het programma staat. Iets later dan normaal mogen wij voor de winst strijden tegen de nummer 2 uit de Topdivisue Donitas DS1 uit Grunn. Zij die bij winst de nummer 1 positie over kunnen nemen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtetnis aan Wim Jonker sr. en werd de wedstrijd gespeeld met rouwbanden. Dames 1 wenst de familie en vrienden van Wim veel sterkte de komende tijd.

We starten set 1 met in de basis: Barbara, Manon, Joyce, Caya, Lotte, Lisanne & Nicole
We hebben een sterke start mede door goede service van Caya waardoor Donitas bij 9-4 een time-out aanvraagt. We gaan door en weer neemt Donitas een time-out om de goede service van Lotte te doorbreken en dat is ze gelukt (tot zover even hun succes). Ondanks onze goede punten hadden zij ons serverend wel goed onder druk waardoor Donitas terug komt tot 16-12. De set kon rustig uitgespeeld worden met tipballetjes van Manon, mooie wegleggertjes van het team en harde knallen van Caya. Soms heeft onze coach het ook lastig met in/uit ballen. Hij schreeuwt keihard uit terwijl de bal voor zijn neus in het veld valt. Is dit een euro voor in de boetepot???? We nemen aan het einde van de set nog een time-out bij 22-21 om zo weer even de focus terug te krijgen en voor de winst te gaan. Dit doen we en slepen set 1 binnen met 25-21!

Set 2 kan starten en dat gebeurt met Barbara, Manon, Joyce, Caya, Lotte, Lisanne & Nicole
In deze set hebben we een matige start waarbij het al snel 1-5 staat. Dit komt door goede sevice van Donitas. Bij ons komt Lieke er even in om te serveren, maar helaas brengt het ons niet naar een gelijkstand. We nemen een time-out bij een stand van 3-10. “We moeten meer initiatief nemen om de side-out af te maken “ aldus onze coach. Wat bij ons de eerste set wel lukte, lukt nu even niet en het staat al snel 4-14. We nemen nog een time-out bij 4-15. We moeten elkaar weer vinden en samen gaan spelen. Dat gebeurt met een mooie 4 gegeven door Barbara op Joyce. De kant begint met zingen en de punten worden beetje bij beetje gemaakt. Helaas mocht het niet baten om de set binnen te halen en verliezen we set 2 met de keiharde cijfers 8-25 #endoorrrrrrr #stom! Des te meer energie we over hebben voor set 3 & 4.

Set 3 wordt gestart met Barbara, Manon, Joyce, Caya, Chantal (ook wel Sjon) voor Lotte, Lisanne & Nicole. Sjon maakt na haar operatie in november weer haar come back. Superrrr Leuk!! Ze opent de wedstrijd meteen met een killblock #hoegaaf. We starten zoals het hoort en staan snel 5-3 voor. Joyce en Caya knallen erop los. Na een mooie ace van Bar neemt Donitas een time-out (12-9). Manon charmeert nog steeds de tegenstander met haar mooie weggelegde ballen en Lies heeft er nog een mooie bal in geserveerd. Plots is daar de snelle pipe-aanval van Joyce en dat brengt ons op een stand van 17-13 waarop het antwoord van Donitas een time-out is. Maar wij gaan strijdend door!! Met een mooie 1-handige verdediging van Nico die perfect aankomt bij Bar en daarmee iedereen kan wegspelen kan Mevrouw Wassen de bal er gigantisch in knallen. Na wat mooie aanvallen van Donitas neemt onze coach een time-out. De tegenstander komt iets te dichtbij (21-18). Daarna maken we de set af met 25-20! Yessssss eerste puntje is binnen.

We hebben zin in set 4, we voelen dat we Donitas kunnen pakken. We starten met: Barbara, Manon, Joyce, Caya, Chantal, Lisanne & Nicole. We beginnen goed. Met Bar aan service en power aan het net staat het zo 3-0. Met een mooie 1, 2, 3 van Nico #hadjebijmoetenzijn hebben we weer een hoop plezier. Lieke komt er weer in voor de service van Manon, maar meer dan 1 zat er voor haar niet in helaassssss. We staan nu een klein beetje achter met 7-9, maar met Caya aan service staat het al snel 9-9. We blijven hard werken met mooi verdedigend werk van Nico en een paar rake klappen aan het net verdienen wij het de lange rally's voor ons te winnen dus ook de punten. We nemen een time-out bij 10-13. Er moet een stapje bij want bij 13-18 moeten we nog hard aan de bak willen we de set pakken. Donitas knokt voor elk punt, maar wij vanaf nu ook. “Caya gaat helemaal los” aldus P. Van Werven en voor we het weten staat het 17-18. Donitas neemt op deze stand een time-out en wij krijgen er weer meer energie van en gaan zingen of andere geluiden produceren!! Lynn doet haar moves langs de kant. Moves die op een andere plaats en ander tijdstip beter tot hun recht zouden komen;). Nu nemen wij een time-out op 19-22. Het is spannend en we willen zo graag winnen. Helaas verliezen we deze set met 20-25.
Michael (coach) vraagt of Ellen (ass. coach) een peptalk wil geven en zegt vooral dat we als team de positieve punten van set 4 mee moeten nemen naar deze laatste set.

Set 5, start: Barbara, Manon, Joyce, Caya, Chantal, Lisanne & Nicole. Het leuke is wel dat Sjon meteen 3 sets mag spelen.  We gaan aardig gelijk op, onze 2-2 is te danken aan 2 blokpunten van Lies. Donitas geeft goede druk en onze reactie daarop is een time-out bij 2-5. Er staan een paar mannen te kijken (Heren 2) en Caya slaat de gaten in de vloer bij de tegenstander. #bamjongen
Bij 6-6 neemt Donitas een time-out en ik denk alleen maar "come aan ladies we kunnen het" en hoop ook dat al mijn intrinsieke aanmoedigingen gaan helpen. Bij 8-7 wisselen we van speelhelft. Hoppa....., nog een lekker blokje van Bar en Sjon en het staat 10-7. Langs de kant bij ons hebben ze ondertussen al een goed ontwikkelde romp opgedaan door al die time-outs deze wedstrijd. #lekkerladies #stabiel  En Michael gaat helemaal los op fouten van de tegenstander (dit is niet persoonlijk Donitas, maar dit is zijn enthousiasme wat er soms in 1 keer uitkomt).  Yes 14-9. Eén, één, één, ai blokje uit maar nog steeds één, één, één ………. Yes, 15-10!! Zure matten!!!!!!!!! & taart van Lotte!