MC

Openclub Meisjes C

18 februari de dag die vroeg begon 8:45 vertrek richting Gennep.

Maar voordat we vertrokken was er al een melding dat er een shirt vergeten was.Maar deze werd met een snelheidsdienst bezorgt van uit Zutphen.Maar op hetzelfde moment kwam er nog een meldng dat er ook nog een pas was vergeten maar deze lag enigsinds op de route.Na een gemoedelijke reis kwamen mooi optijd aan in Gennep waar gelijk werd ingeschreven en even tijd voor een bak koffie en thee voor Marit.

De eerste wedstrijd was tegen VC olympia waar we sterk uit de start blokken kwamen. Hetgene wat we tijdens het inspelen zagen kwam er in de wedstrijd niet terug. Een complete walkover van setstanden van 25-12 en 25-6. Zo de eerste horde was genomen en een leuke warming up partij. Daarna moesten we gelijk onze 2de wedstrijd spelen Set-up van Meerlo. Van te voren hadden we even gegoogled en kwamen we er achter dat daar dames van pre oranje in zouden zitten ,1 in ieder geval. Wijzelijk hadden we dit niet aan de dames verteld.

De wedstrijd ging gelijk op in de eerste set dynamo maakte mooie serie in de serve  en werd er veel en mooi afwisselend gespeeld. Set up bleef goed mee volleyballen maar begon veel fouten te maken die wij op dat moment niet deden. Gefocust dat waren onze meiden, en dat bleek ook wel aan de set winst  met een mooie 25-16 voor Dynamo. De 2de set waarschuwden we de meiden om het nu niet te makkelijk op te nemen .Wij kunnen mooie series maken maar dat kunnen zij ook. Maar niets is  wat het lijkt Dynamo denderde over set up heen en we konden zelfs even wat wissels toepassen. Bij wijze serveerden we de wedstrijd uit namelijk een 25-11 kwam er op het score bord te staan. Hoppa 2 winst partijen in de pocket, De 3de wedstrijd speelden we tegen Halley deze hadden we al even zien spelen naast ons en daar zat veel volleybal in, Na de wedstrijd van Setup Meerlo zijn de meiden en coaches de wedstrijd van Halley en ledub gaan anyliseren. want deze speelden naast elkaar.David hield de scorende speelsters en nummers in de gaten.En vanuit elke positie dat gescoord werd werd een lijn gezet.Deze was verrassend alles ging voor ons naar de positie 5 dus kreeg caminthe onze libero de opdracht om voordurend daar te zitten. De middens kregen de opdracht om positie 5 dicht te zetten en dit lukte prima ook hier liep de serv  weer goed en werd er ook aanvallend veel gescoord uiteindelijk werd het 25-15 voor dynamo. De 2de set waarschuwden weer dat we allert moesten blijven series die wij maken kunnen zij ook ,wat dus ook gebeurde in de 2de set.We kwamen op achterstand van 5-1 halley ging niet alles meer slaan maar ging veel slimmer spelen waardoor dynamo even moest schakelen, dus even een time out hier werden de afspraken nog weer even door genomen langelijnen spelen en knallen, tot aan de 20 liepen we nog steeds achter de feiten aan.19-15 time out. Om even de serie van de serv te onder breken. Na de time out kwamen we terug in ons oude spel maar we keken nog steeds tegen een achter stand aan.21-18. Marit aan serv en deze zocht dehoeken en de gekozen spelers zorgvuldig uit na een mooie serie waren we wer helemaal terug 22-22 Halley aan opslag en deze swerd keurig gepassed en naar lianne gebracht die de bal snoeihard insloeg 23-23 daarna lianne aan de serv die het deed of het de gewoonste zaak van de wereld was straks lamgs de lijn, hoppa weer winst op karakter top meiden,we waren verzekerd van de kruisfinale! Alleen nog niet zeker van de eerste plek. We moesten na deze wedstrijd gelijk weer tegen ledub. Deze wedstrijd begonnen we weer met de basis om weer de basis te leggen met een serie goed opslagen van zowel jeline en Marit wat al weer wat ruimte gaf om straks te gaan wisselen We bleven geconcentreed en we wouden wel eens een killblock zien. Waar Marit dan een taart tegen over zette. We stonden na een time out vam ledub nog niet in het veld of vera doet de eerste beste aanval een Killblock .waarom moet er eerst iets tegen over staan en dan pas doen. Maar het was prima zo we wonnen deze set met 25-18

De 2de set kregen een aantal basisspelers rust en mochten – Britt-moana eline en sanne hun kunsten vertonen. De strijd ging gelijk op met een 12-8 voorsprong voor dynamo totdat we gingen knoeien. De meiden stonden een paar x verkeerd opgesteld  en een verkeerde rotatie. Waarna ledub een  haar kans rook. We lieten het aan de kant gebeuren dit moesten ze oplossen wat ze uiteindelijk ook wel deden maar de eindsprint kwam te laat dus set verlies van 25-23 maar wel poule winnaar waardoor we alterno ontlopen in de kruis dit wordt dan pegasus of VCV ,uiteindelijk won VCV Varseveld van Pegasus.

De finale

De finale tegen VCV kregen we van de wedstrijd leiding een wedstrijd bal waar het hele toernooi nog niet mee was gespeeld. De nieuwste mikasa ballen .VCV vroeg waarom en de scheids gaf aan dat het dan geen voordeel heeft of het een gala of mikasa is gelukkig maakte het voor ons niet uit want wij spelen/trainen regelmatig met de nieuwe ballen van mikasa. We begonnen weer voortvarend VCV had geen verweer van de kanons slagen van dynamo . of het was een ace of de pass kwam niet goed en moest VCV de bal simpel erover heen spelen waardoor wij weer onze aanvallers in stelling brengen alles werd bediend  Jeline  verspreide alles keurig en af en toe deed ze zelf een doortik bal die je van te voren niet zag aankomen klasse!de eerste set werd dan ook gewonnen met 25-10  in een finale ronde. Het publiek van VCV was onder de indruk van Dynamo en gingen applaudiseren als ons kanon Susan weer een bal op de grond sloeg.want ook de 2de set ging van een leien dakje Dynamo denderde door en ging ook nog even live om de laatste punten ook het thuis front te laten genieten Dynamo won de 2de set met 25-14, De ouders van VCV gaven aan  ja maar jullie spelen met meisjes die al in de senioren spelen. Ja daarom heet het openclub van een bepaalde leeftijds klasse dus dat mag hoppa naar de finale en snel Alterno aanmoedigen want die hadden het moeilijk maar wonnen uiteindelijk de 3de set

Jeline Eline Moana Britt Marit sanne Ilse Vera Susan lianne Verike caminthe Gefeliciteerd jullie hebben het super gedaan! Op naar 18 Maart