Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Weer een 3-1 overwinning voor Heren 2

Heren 2 won zaterdag met 3-1 van City Lens Krimpen (25-23, 25-22, 25-21 en 14-25).Lees het wedstrijdverslag van trainer/coach Jorg Radstake.


Weer een 3-1 overwinning en 4 punten en toch voelt het nu compleet anders


De berichtgeving naar aanleiding van de terecht gewonnen seizoenouverture  in Veenendaal stond helaas volledig in het teken van de effecten van de nieuwste spelregels. De strijd van voor- en tegenstanders, het standpunt van de Nevobo en de uitleg van beide scheidsrechters kregen volop aandacht op volleybalkrant.nl en vizieropvolleybal.nl en ook op Twitter barstte de discussie los. In voorbereiding op onze eerste thuiswedstrijd hebben we als team echter meer stilgestaan bij de terechte uitslag. We waren immers in staat om ons spel op te dringen en de foutenlast gedurende de wedstrijd te verlagen en tóch constateerden we dat er nog voldoende ruimte was voor verbetering. Met slechts twee trainingen hebben we ons afgelopen week voorbereid op de hoofdmacht van City Lens Krimpen, het team dat vorige week één matchpoint wegwerkte en vervolgens drie sets op rij won. Het niveau hebben we helaas niet kunnen doortrekken, toch waren in deze tweede speelronde de eerste drie sets voor ons (25-23, 25-22 en 25-21) en zakte het niveau in set 4 door de ondergrens (14-25). Met twee gemaakte punten minder dan onze rivalen wel weer een 3-1 overwinning in sets, maar toch beduidend minder blij met het vertoonde spel. 


Meer dan dat onze tegenstander wel over een ongekend doorzettingsvermogen moest beschikken, wisten we vooraf niet. Eigenlijk maakt dat ook niet zoveel uit, omdat we ‘gewoon’ met ons eigen spel (en alle onderlinge afspraken) bezig moeten zijn. Het ‘aardig’ naar elkaar zijn moet ons niet belemmeren in het elkaar durven ‘aanspreken’ op afspraken en moet omgezet worden naar het ‘meedogenloos’ willen zijn. In alle drie de gewonnen sets bleken we niet in staat om onze series te verlengen, meestal beëindigd door een eigen fout. We speelden niet zuiver en waren in ons gedrag té lief. Een positieve waardering, die de spelers stuk voor stuk misschien wel de ideale (schoon)zoon en vriend maakt, maar misschien niet zo geschikt in het veld. Daar zullen we samen echt aan moeten gaan werken, want dat maakt het verschil tussen goed (genoeg) en de beste kunnen zijn! Tegen Krimpen bleken onze kwaliteiten uiteindelijk toch (net) voldoende te zijn en wat dat betreft weer een terechte overwinning. 


Voor de actie “Jij kan het verschil maken!” (zie verslag van vorige week voor de uitleg ervan) was er dit maal niet zoveel bijzonders te melden. Het aantal (lange) rally’s bleef beperkt en slechts enkele acties zijn noemenswaardig: het killing block van Rik Wagendorp op het midden, de snoeiharde aanval van Sander den Hollander voorlangs, de scorende tikballen van Lars Aalders (we wisten tot voor dit seizoen niet eens dat hij dit in zijn repertoire had) en die ene fenomenale verdedigingsactie van de gebroeders Sjoerd (uiterst gestrekt in het achterveld) en Rik (met de voet) en het scorende bovenhandse vervolg van onze spelverdeler (Ruben de Vries). Goed om binnen deze actie ook anderen een punt van waardering te geven. Zo heeft het bestuur en de technische commissie van de vereniging geluisterd naar onze wensen en worden we gesteund in onze sportieve ambities (ongeacht het feit of we top- of eerste divisie spelen). Dit betekent onder andere dat we ook nu weer -en regelmatig naast Dames 1- op half centre court spelen, met een boarding, een drie ballen systeem en quickmoppers (met speciale dank aan Anneke Klomp en uiteraard alle kids). Kortom een heerlijke entourage om aan te geven dat we er écht iets van willen maken. Met deze week zelfs extra aandacht voorafgaand aan de wedstrijd voor beide scheidsrechters, het is immers de ‘Week van de scheidsrechter’. Onze waardering gaat uit naar alle spelleiders die voor de moeilijke taak staan alles vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijd in goede banen te leiden en onopvallend aanwezig te zijn. Laten we niet alleen tijdens deze week de scheidsrechters met respect behandelen, de enige manier om echt het verschil ten aanzien van een Veilig Sportklimaat te kunnen maken.


Op zaterdag 8 oktober om 17.00 uur spelen we in Omnisport tegen Laudame Financials VCN -dat met 5 punten op een gezamenlijke derde plaats staat- om onze ongeslagen status te behouden. Ook u kunt als fanatiek publiek dan het verschil maken!