Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Nog één keer Doezum: het verslag van drie dagen MJT

Daar is tie dan, het verslag over het MJT in Doezum met alle wist-je-datjes! Over het campingconcert van Yana, het veldbedje van Bart, lepeltje-lepeltjes, koude nachten, het vreemd gaan van Dustin en de belevenissen van Jut & Jul… 

Woensdag 13 mei 2015

 

Lief dagboek,

Vanochtend werden wij als groep erg opgetogen wakker. Een van de leukste jeugdtoernooien, het meerdaags jeugd toernooi  in Doezum is vandaag begonnen.. Vanwege de examens zijn er dit jaar helaas geen 6 maar 4 teams van Dynamo ingeschreven. De 4 teams zullen spelen in de categorieën:  meisjes B, meisjes A, jongens B en Jongens Top. Om half 4 verzamelde wij met het grootste gedeelte van de gehele groep bij het Omnisport om in recordtempo naar sporthal de Leegens te rijden. Niet voor elke chauffeur was de reis even voorspoedig. Romeo reed uiteraard de verkeerde kant op en arriveerde na een onverwachte sightseeing route toch wel flink wat later. Hierdoor was het dit jaar weer wachten op de grondtenten, die we dit jaar tenminste niet vergeten waren! Ondertussen waren de jongensteam al druk in de weer met haringen en legertenten. En de meisjesteams waren traditiegetrouw druk met de partytenten, niks geen feminisme! Ondanks het snelle opzetten van de tenten en het installeren van alle luchtbedden, met of zonder dop, waren wij tot groot verdriet van Auke ook dit jaar weer niet op tijd voor de openingsceremonie. Vanavond hadden alleen meisjes B en jongens B een wedstrijd. Beide wedstrijden werden erg overtuigend gewonnen. Alleen bij jongens B kwam de tegenstander een set boven de 10 punten, reden voor een goed feestje! In de feesttent werd weer flink wat gesjanst en afgedanst. Nadat de DJ zijn laatste toontje had uit laten spelen begon de schreeuwcompetitie die iedere avond de feestavond afsluit. Ik kan je wel vertellen dat wij als club naast volleybal, ook in het zingen van liedjes een hoogstaand niveau neerzetten. Uiteraard zongen wij vrolijk en het hardst van iedereen mee op: Heeeel Dynamo is homo! Bij de tenten gaf Yana, onder het genot van knakworsten en chips een campingconcert. En ondanks het ontbreken van een microfoon hebben wij vernomen dat Trijntje haar gepolst heeft als gitarist en achtergrondzangeres voor in Wenen! Na het concert was het tijd om de koude bedjes op te gaan zoeken. Alleen voor Bart was het erg moeilijk om zijn veldbedje te vinden. Na een lange zoektocht met zaklampen, honden en een helikopter werd de poging uiteindelijk toch gestaakt. Bart is vervolgens schaapjes gaan tellen in zijn mooie bus. Misschien was het door de koud, maar alle jongens en meisjes sliepen deze avond mooi op tijd!

Donderdag 14 mei 2015



Hoi dagboek,

Het was vanochtend heel erg koud toen wij wakker werden! Op meerdere luchtbedden lagen mensen lepeltje-lepeltje om het door wat lichaamstemperatuur toch nog iets warmen te krijgen Romeo heeft besloten om voor deze editie van het MJT een eigen tentje, beter bekend als de hunkbunker, mee te nemen. Heel veel plezier heeft hij hier echter niet aan beleefd, want de uurtjes slaap waren schaars. De eerste wedstrijden worden op het toernooi al gespeeld om 8 uur, wat betekent dat een team soms wel er vroeg op het volleybalveld moet staan. Bart werd wakker gemaakt met een ontbijtje op bed/bus. Meisjes B, Meisjes A en Jongens Top speelde vandaag niet alleen in de sporthal in Doezum maar speelde ook in een sporthal in het nabijgelegen Marum. Buiten onze teams om was er nog een 'Gele' in Doezum om deel te nemen aan het toernooi. Libero van Heren 1, Dustin Bontrop speelde mee bij Taurus Jtop. Normaal gesproken volgen de 'Wist u datjes' altijd op de laatste dag van Doezum. Maar, lief dagboek, voor dit jaar maken we eenmalig een uitzondering: Wist u dat: Dustin te bang was voor concurrentie, dat hij daarom bij Taurus mee deed? Gedurende dag werden er door verschillende teams en spelers en met name door Nathan een aantal #meauieballen ingeslagen. De resultaten van de 2e dag waren voor zowel meisjes als jongens B veebelovend. Beide teams verloren geen set, meisjes B kwam hierdoor in de winnaarspoule. Jongens B heeft in de 5 volgende wedstrijden genoeg aan 2 sets om zich te plaatsen voor de finale. Meisjes A won 3 wedstrijden en speelde er 2 gelijk waardoor zij zich geplaatst hadden voor de winnaarspoule.  Jongens Top won 3 wedstrijden en speelde een wedstrijd gelijk en stonden daarmee ook bovenaan. Met zulke resultaten komt het feestje normaal gesproken snel op gang, het tegendeel bleek echter waar. Rond kwart over 12 begon het feest pas echt los te barsten en waren er nog maar 45 minuten over voor een feest. Dat je in 45 minuten een erg goed feestje kan bouwen, daar weet Bart uit jongens B alles van! Ongeveer een half uur voor het einde kwamen de Doezum-opa's Arie & Auke traditiegetrouw ook nog een kijkje nemen in de feesttent. Na een aantal bakkies koffie + + waren zij ook voldoende wakker en warm voor een dansje. Na het korte feestje was het weer tijd om bij de partytenten wat liederen te zingen en de midnight-snacks om vervolgens weer met blauwe tenen de slaapzak in te springen.

Vrijdag 15 mei 2015

 

Haaaaaaaaaaai Dagboek,

Pfoe, wat was het weer koud afgelopen nacht!!! Wat mogen wij blij zijn dat je 's ochtends, voor noppes, warme thee kan pakken. Want ook deze ochtend waren er weer een aantal Dynamo teams die erg vroeg uit de veren moesten om een wedstrijd te spelen. Ondanks de vroegte werd er toch al een flink aantal keer: FIREEEEBALLLLL tutututuh tetuhtuhtuhtuh' gezongen. Dat komt niet doordat de teams nog steeds in feeststemming waren maar door een aantal hard ingeslagen punten.  Jongens B won zijn eerste wedstrijd in alle vroegte en was daardoor al zeker van de finale op zaterdag.  Peter Vriend wordt na een eerder op de dag mislukte poging, alsnog opgehaald in het station in Drachten. Bedankt Marlies voor je geduld met deze prutser! Naarmate de dag vordert worden de resultaten door betere tegenstanders uiteraard iets lastiger. Meisjes B speelt tweemaal gelijk en verliest één wedstrijd maar plaatst zich wel voor de halve finale. In de halve finale kruizen zij tegen Tjoba en serveert Marleen Kat (normaal gesproken libero) van een 19-24 achterstand naar een 26-24 winst. Uiteindelijk wordt de halve finale in een beslissende 3e set gewonnen! Jongens B wint, verliest en speelt een wedstrijd gelijk en speelt morgenochtend nog een potje om des keizersbaard tegen onze zuiderburen. Meisjes A eindigt na tweemaal een gelijk spel en een verliespartij als 4e in de poule. Hierdoor kruiste zij tegen Emmen en daar moesten zij helaas hun meerdere in erkennen. De #gekkeboys van Jtop wist met nog een gelijk spel en een winst als eerste in de poule om te kruizen tegen Veracles.  Een wedstrijd die rond middernacht startte en door een enkele supporter als de saaiste halve finale ooit na 12 uur werd betiteld. De wedstrijd werd dan ook simpel gewonnen wat betekent dat er morgen 3 finales gespeeld zullen worden. 3 finales, 3,3, finales! Het was dan ook tijd voor een feestje op de laatste avond van het toernooi. De DJ had zijn afspeellijst van de 2 avonden ervoor alweer klaar staan en zo hoorde wij ook deze avond weer dezelfde nummers. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken en werden danspasjes, die weken van te voren voor de spiegel geoefend werden, uit de kast gegooid. Naast het twerken en daggeren werd er door een enkeling ook op hoogstaand niveau geschuifeld. Het feest duurde vannacht tot 2 uur en dus konden we een uur langer plezier maken in de feesttent. Toen de muziek uitging en de laatste biertjes gegooid waren lieten wij, ondanks de schorre stemmen, nog even weten dat Dynamo altijd de beste is. Jongens Top had als corvee de taak om de tent schoon te vegen. De tent werd niet alleen schoon maar ook letterlijk helemaal leeg geveegd. Ook vannacht was het weer erg koud en in combinatie met al die finales voor morgen lag iedereen weer op tijd in bed. Alleen Jut & Jul (Roderick & Lasse) moesten eerst nog op zoek naar moedermelk voor Jul, voordat ze hun slaap konden vatten.  Ja de afgelopen nachten verliepen dit jaar erg makkelijk voor de begeleiding! 

Zaterdag 16 mei 2015

 

Guten Tag  Dagboek,

Je zal het niet verwachten maar ook vanochtend was het weer erg koud... Snel de sporthal in om daar op te warmen voor de finaledag. Voor de finaledag was ook badmeester Romeo weer uit de kast gekomen. Van de organisatie kregen wij de vraag of wij onze vlag met Dynamo erop hadden verwisseld met een van de vlaggen van het zwembad. De organisatie kon erg lachen om dit geintje. Ondanks het goede gevoel voor humor, bleek niemand van onze club dit gedaan te hebben. De vlag is vervolgens verder beschreven met de tekst: 'heel Dynamo is homo' wat voor ons alleen maar meer reden tot lachen is. In de wedstrijdvoorbereiding van de teams werd een deskundige analyse gehouden wie er gisternacht goed gepresteerd had. Aan de hand van een topscorerklassement werd bepaald wie het recht had om het streepje onder het shirt te dragen en dan ook als aanvoerder de laatste dag,het veld mocht betreden.  Meisjes A verloor haar wedstrijd om de 3e plek tegen Sudosa in een beslissende 3e set. Wel was het goed om te zien dat de dames in het veld nog steeds heel veel plezier hadden! Meisjes B kon het goede spel van de dagen hiervoor helaas geen vervolg geven en verloor de wedstrijd van Emmen. Toch kan meisjes B erg tevreden terug kijken op een geslaagd toernooi, een team wat nog niet lang samen is en toch zo goed speelt. Daar kan het coachduo Snijder & Koning alleen maar trots op zijn. Jongens B besloot nu het ergens om speelde, ook maar te laten zien de beste te zijn uit hun categorie. Zij wonnen de finale gemakkelijk van Taurus in 2 sets. Jongens Top dat als eerste in de poule was geëindigd begon de eerste set goed maar verloor uiteindelijk de 2e en 3e set tegen Sudosa. Het resultaat van een leuke en goede editie van het MJT in Doezum is: een 4eplaats, tweemaal een 2e plaats en eenmaal de 1e plaats. Tijdens de prijsuitreiking werd Nathan in het zonnetje gezet als speler van het toernooi in de categorie jongens B. Nathan werd zelfs speler van het toernooi terwijl hij er vrijdag niet eens bij was! Gedurende de dag waren alle legertenten en spullen al ingepakt. Na de prijsuitreiking hoefde er alleen nog gedoucht te worden om naar Apeldoorn te rijden. Daar werd gezamenlijk nog een hapje gegeten bij de Mac Donalds om na een laatste groepsfoto huiswaarts te keren.


Ook dit jaar was Doezum 4 dagen genieten. Wanneer ik na het toernooi op Facebook kijk zie ik alleen maar leuke foto's en berichtjes van spelers en  begeleiding die het ontzettend naar hun zin hebben gehad. Ondanks dat we dit jaar (slechts) met 4 teams waren blijft het leuk met een grote groep te gaan. Aan alle spelers en speelsters wil ik vragen om je teamgenoten van volgend jaar te overtuigen volgend jaar ook mee te gaan naar Doezum. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Alle sponsoren worden bedankt voor hun bijdrage en het hele toffe Dynamo - Doezum shirt van deze editie. En ook dit jaar was Jelle van den Berg weer erg behulpzaam onder andere door te rijden met zijn paardentrailer. Jelle bedankt daarvoor!


Wist u dat:

MB

  • Marleen bang is voor een hele grote wesp? Wat eigenlijk een kleine wesp bleek te zijn?
  • Lynn haar eigen telefoonnummer niet zo goed weet?
  • Marit haar broodjes niet wilde delen?
  • Narena heeft gevochten om een fleecedeken, maar heeft verloren?
  • Mariel  zo graag terug naar Doezum wilde? Dat ze een tas met shirtjes van D2 heeft laten liggen?
  • Dat Sanne denkt dat ze de leukste is? Maar eigenlijk geen leuke verhalen heeft?
  • Dat Anouk eerst Sanne en vervolgens Amber op haar schouders kan tillen?
  • Romy Schoep bijna uit het busje viel op de rotonde, omdat ze zelf de deur niet goed had dicht gedaan?
  • Dat Nienke, Robin zaterdag bij de MAC een afscheidskusje heeft gegeven?
  • Romy Pouw een hele wedstrijd lang haar wedstrijd kwijt was?
  • Suzanne altijd weg was als iedereen van meisjes B op bed moest liggen?
  • Auke een koffie op de markt brengt , onder de naam Kofie ++?
  • Amber een kunstje kan met haar lange nek?

JB

  • Tijmen weet wat In, in het Deens betekent?
  • Nathan naast dat hij erg handig is met een volleybal, ook goed met shampoo en conditioner overweg kan?
  • Tim Jacobsen een sponsordeal van Flipje uit Tiel op zak heeft, nadat hij is verkozen tot jambek van het toernooi?
  • Tim Scholten er als een zwerver bij liep de eerste dag?
  • Robin, Nienke wel rouw lust?
  • Bart na 3 dagen vragen naar een pinautomaat, zijn pinpas vergeet als hij er naar toe gaat?
  • Délano: Tim op eet na een fout serve?
  • Brayan door dit leuke toernooi heeft besloten lekker op volleybal te blijven?
  • Mike is gevraagd voor zangkoor het schorre kikkertje?
  • Milan: er na dit eerste jaar, nog heel veel meer edities bij gaat zijn?
  • Romeo elke avond nieuwe lijntjes uitgooide en uiteindelijk overging op een net?
  • Joost een visnet meeneemt naar  Doezum?
  • Hilbert de opstelling niet weet?

MA

  • Jo-Ann liever in de kleren van Jeffrey loopt dan in haar eigen kleren?
  • Aly, spuugt, spuit en lekt binnen 2 uur?
  • Yana heeft besloten om op Yoga te gaan?
  • Lynn super-Lynn is geworden en aanvoerster was op de laatste dag omdat ze de avond ervoor goed had gepresteerd in de feesttent?
  • Caya 2 keer de bowlingbaan heeft gedaan en dat oefening kunst baarde?
  • Inge haar eigen bodyguard mee had? Maar ondanks dat toch heeft gescoord in de feesttent?
  • Bente tegen Taurus als eert heeft verteld dat ze een vriendje heeft?
  • Lotte sjans had met DE overloper, die op Doezum rond liep?
  • Feline heel grappig is maar niet op commando?
  • Verena slapen verkiest boven feesten?
  • Lauri geen goede tosser is maar in tegenstelling tot Aly geen oppas nodig heeft bij het tanden poetsen?
  • Een aantal jongens Linde hadden verdacht dat zij het veldbedje van Berry hadden gestolen?
  • Loreen ADHD heeft en dat dit de scheidsrechters ook is opgevallen?

Jtop

  • Arie 2 linker sokken draagt tijdens finales?
  • Peter L zijn auto gratis heeft laten wassen
  • Berry zijn bed een keer niet in het zwembad lag...
  • Jeffrey na middennacht een koe wordt
  • Lasse met blauw shirt minder 'blauw' was dan de avond ervoor
  • Gerrit ondanks maanden van tegenzin toch heeft genoten
  • Marlies in de finale het niet kon laten om toch een geel dynamo shirtje aan kon trekken
  • Dave een relatie rustig wilt beginnen en daarom donderdag al weer weg ging?
  • Ruben een knappe Deense heeft af gewezen omdat hij geen Engels kan
  • Rik slaapt als een zwerver?
  • Roderick de nieuwe clubvlag boven zijn bed heeft hangen?
  • Peter Vriend zo bang is voor de ouders van Suzanne, dat hij pas 2 dagen later kwam?