Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Jeugd vermaakt zich opperbest in Doezum en pakt 2 titels

Bij het afscheuren van de scheurkalender op woensdagochtend 28 mei verscheen er bij een aantal Dynamoleden een glimlach op hun gezicht. Het was weer tijd voor het meerdaags jeugdtoernooi bij volleybalclub DOVO. Beter bekend als het MJT in Doezum! Waar er de afgelopen jaren respectievelijk slechts 3, 3 en 4 Dynamoteams meededen waren we dit jaar op volledige oorlogssterkte. (Dit kan ongetwijfeld komen door de Doezum-verslagen van afgelopen jaren). Zes Dynamo teams streden om de titel in de categorieën MB, JB, MA, JA, MTop en JTop. Het eindresultaat na een geslaagd toernooi? Een 5e plek, driemaal een 2e plek en tweemaal een kampioenschap! 


Woensdag
Het grootste gedeelte van de menigte verzamelde om 15.30 bij het Omnisport om vervolgens richting het hoge noorden te vertrekken. Dit gebeurde in een aantal auto's, 2 busjes van BSO Sport en een busje van Bultman autoverhuur. De reis verliep voor de meesten voorspoedig. Een enkeling nam een toeristische route om vervolgens in Groningen wat sightseeing te verrichten. Eenmaal aangekomen bij sporthal de Leegens en het daarbij behorende zwembadterrein bleek dat bij de huur van de legertenten geen grondzeil was inbegrepen. En met de regen waarin de tenten werden opgezet was grondzeil toch wel nodig om alle tassen en luchtbedden droog te houden. Een van de auto's uit de achtervolging maakte hierdoor vervolgens een pitstop bij de Gamma in Zwolle om grondzeil in te kopen. Robin Bussink miste hierdoor vervolgens zijn allereerste wedstrijd op zijn eerste Doezum.  De tenten werden dit jaar weer in recordtempo opgezet. Dit alles onder aanvoer van Beunhaas Berry die ieder jaar dat hij aanwezig is de tenten makkelijker op lijkt te zetten. De damesteams waren uiteraard verantwoordelijk voor de partytenten!

Op woensdagavond speelden alle teams behalve Mtop hun eerste wedstrijd. Op Jtop na werden al deze wedstrijden in winst omgezet. Reden om voor 20 minuten lang, een uitbundig feestje te vieren in de feesttent die voor 4 dagen naast de sporthal is geplaatst. Ondanks de korte tijd voor feesten werd door Irie en Sandra besloten dat er ook dit jaar een Doezum-verslag moest komen. Na het feest werden traditioneel getrouw een aantal liederen gezongen om vervolgens met zijn allen richting onze thuisbasis voor de nacht te verplaatsen. Daar werd onder het genot van broodjes knakworst, chips, nootjes en andere lekkernijen, door Irie een partytent-concert weggegeven. Nadat Irie de laatste noot op haar gitaar had aangeslagen was het de hoogste tijd om tanden te poetsen en de (lekke) luchtbedden op te zoeken.  Timon en Winne kwamen tot de conclusie dat het omdraaien van dixi's jarenlange training vereist. De eerste nacht is over het algemeen het meest onrustig tijdens de voorgaande Doezum edities en dat werd ook dit jaar weer bevestigd. Jongens B liep nog flink te keten terwijl meisjes B vooral hun slaaptijd gebruikte om de nodige versnaperingen op te smikkelen.  De tent van meisjes A en MAtop was muisstil. Of dit door de volwassenheid van de dames zelf kwam, of door de strenge dictatuur van Jessica is onbekend.  De JA en JAtop tent was de tent waar het geluid tot diep in de nacht door ging. Dat Romeo een democratisch politicus is en geen dictator werd na een nachtje Doezum bevestigd. Zelfs na 20 laatste waarschuwingen en dreigen dat hij uit zijn slaapzak kwam kreeg hij de jongens niet tot rust.


Donderdag
De ochtend begon voor MATop met een wedstrijd om 08.00 die in een gelijkspel eindige. Romeo liep door weinig slaap verdwaald rond door de sporthal en wist zelfs niet eens meer met welke reden hij er nou eigenlijk naar toe was gelopen.  Ondanks het vroege opstaan ontpopten Caroline en Jessica zich met hun schuine humor tot de vrouwelijke versie van Geer en Goor. Bij de tenten werd door de jongensteams opgemerkt dat er nogal verschil zit tussen een opgedut vrouwengezicht in de avond en een blote billen gezicht op een vroege morgen. De dag verliep goed en alle Dynamo teams lagen op koers voor de hogere plaatsen in de poules richting de finales. Winne kreeg het publiek tijdens een van de wedstrijden van de banken na het scoren van een prikbal. Dit deed hij door met een onzichtbare bal zijn teamgenoten omver te bowlen.  JTop liep ondertussen zoveel te huilen over kleine pijntjes dat Arie zijn team haast wilde overplaatsen naar meisjes Top. Dit is echter niet gebeurd waardoor JTop donderdagavond laat de topper tegen Olhaco moest spelen. Met veel supporters op de tribune liet JTop zien dat zij met steun van het publiek de pijntjes konden verbijten en beter gingen spelen! Tegelijkertijd veegde MA de Meeuwen met 2 sets 25-10 van de mat.

Alle Dynamo teams waren redelijk op tijd klaar en dus kon er vandaag langer feest gevierd worden in de feesttent. Melissa en Sandra hadden hierdoor dan ook tijd genoeg om openingszinnen te gebruiken omdat zij verloren hadden met ezelen. Het was ook duidelijk dat er deze avond een andere DJ was ingehuurd die drukker was met zijn microfoon dan met het draaien van plaatjes. Toen de muziek af werd gezet kon het leukste van de feestavond weer beginnen, namelijk het zingen van liedjes! Wij besloten dit keer zelf maar 'Heel Dynamo is homo' in te zetten waarna de lol er voor de andere ploegen er snel af was. Onderweg van de feesttent naar het zwembadterrein wist Bart het jasje van Irie te redden om hem vervolgens zelf ook maar kapot te maken. Eenmaal bij de tenten beland was het weer tijd om met een lekkere versnapering nog wat bij te komen om vervolgens heerlijk te gaan slapen. Winne en Timon moesten het nog even bezuren bij Arie, nadat ze bijna betrapt waren tijdens het buitenspelen met een stel leuke meiden van Zwolle in de buurt van de speeltuin. Dat Rik hiermee weg kwam kan nu een aantal dagen later wel in het verslag vermeld worden. Auke diende nog  een keer bij meisjes B  tot stilte te roepen maar verder was het rustig in de Dynamo tenten. Dat je Arie niet boos moet maken is sinds donderdagnacht ook bij een van de jongens van Sliedrecht bekend. Arie verzocht de jongen eerst heel vriendelijk om weg te gaan waar hij vervolgens nul op het rekest kreeg. Vervolgens werd de jongen opgedreven om op te tokken, maar ook dit had geen succes. Toen er werd gedreigd met opstaan wist de jongen niet hoe snel hij weg moest komen!


Vrijdag
Toen de vrijdag begon, zat de helft van het toernooi er al op #Hakhemdoordemidden. Dit werd door de gehele Dynamo groep de laatste 2 dagen ook vele malen gebruikt. #hakhemdoordemidden is meer dan een begrip op zich, het werd een begroeting (zelfs bij het handjes geven aan de tegenstander) een lokroep om andere Dynamomensen te vinden en bovenal een lekker zinnetje wat je kan schreeuwen als je niks nuttigs te melden hebt. Vooral voor het laatste werd het dan ook veelvuldig gebruikt! Romeo begon na meerdere keren wisselen van schoeisel steeds meer op een badmeester te lijken met zijn lichtblauwe broekje en zwitsal shirt. Toen er op vrijdag zelfs besloten werd dat er gezwommen kon worden was het moment daar dat Romeo zich als een ware badmeester langs het zwembad waande. Hij nam het badmeesterschap zelfs zo serieus dat hij lokale jeugd uit een niet actieve glijbaan dirigeerde met zijn badmeesterfluit.  Ondanks dat meisjes B eigenlijk niet mocht zwemmen hielpen jongens A (lees Peter Langevoort) de meisjes graag een handje om alsnog even af te koelen in het zwembad!

Naast dat er veel plezier werd gemaakt werd er uiteraard ook nog gevolleybald. Dit gebeurde niet alleen in Sporthal de Leegens maar ook in een sporthal in Marum. Het merendeel (inclusief coaches) van JA is in Marum verliefd geworden op Krista van de organisatie. Zij werd niet alleen van een afstand bewonderd maar ook toegezongen wanneer ze bij het veld van JA aanwezig was. Een ander te vermelden puntje waren de time-outs die bij JA het gehele toernooi erg doorslaggevend waren. In de middag stond er een kwartfinale van MB op het programma. Helaas moesten zij hun meerdere erkennen tegen Sudosa waardoor de 5e plek nog het hoogst haalbare resultaat was geworden. Hilbert debuterend als coach op Doezum heeft tijdens deze speeldag ondervonden dat het leven van een coach niet altijd over rozen gaat. Tijdens het inspelen is hij op een bal gaan staan waardoor hij door zijn enkel is gegaan. Met als gevolg dat hij de rest van het toernooi op krukken zichzelf zal moeten verplaatsen.

Vrijdagavond werd er niet meegegeten bij het toernooi omdat macaroni over het algemeen niet altijd even goed smaakt. Jongens B besloot daarop in de kantine een lekkere maaltijd te eten. Anderen kozen hun heil voor een pizzeria in Grootegast om de pizza's vervolgens bij de tenten op te eten. JA besloot een pizzeria in Marum te bezoeken op aanraden van een voorbijganger bij het winkelcentrum. Na het bezoek aan de pizzeria is de conclusie getrokken dat de pizzeria niks anders kan zijn dan een witwaspraktijk. De pizza's met rattengif, een pinautomaat die niet werkt en smerige keuken. De Amstel cola was het enige pluspunt van de pizzeria.

Op MB na wisten alle teams de halve finale te bereiken. Alle halve finales werden op vrijdagavond gespeeld, de laatste finale eindige zelfs rond een uur of half 1. Alle halve finales werden gewonnen waardoor er van de 6 dynamo teams er 5 teams op zaterdag een finale spelen! Reden voor een goed feest die de laatste avond een uurtje langer door ging namelijk tot 2 uur. Op het feest werd op een bierviltje vastgelegd dat Tamar (Tinder-Tamar ipv Twitter-Tamar) volgend seizoen in Dames 4 gaat spelen.  Peter en Annemarieke hebben tijdens het feesten tijd gemaakt om oude op te laten bloeien. En dankzij de organisatie is er een verbod gekomen aan het staan met 2 biertjes in de handen. Het blijft ten slotte een prestatietoernooi! Nadat het gooien van biertjes gemengd met chocoladetoetjes voorbij was,  zakte de hele tent tot de grond tijdens het zingen van Nono-Nononono-Nononono-Nonononononono om vervolgens schreeuwend en springend Jaja-Jajajaja-jajajaja-jajajajajaja te gehore te brengen. Nadat de hele tent bekend was met alle Dynamo liederen was het weer de hoogste tijd om met zijn allen te verplaatsen richtingen de tenten. Hier werden nog wat over de datum Dynamo Beach biertjes gedronken. Bart ontpopte zich deze nacht tot een dichter van hoog niveau. Met het gebruik van gedichten als serenades lagen de vrouwen aan zijn voeten. Toen het eenmaal tijd was om te gaan slapen werden de tanden minimaal 3 keer gepoetst waardoor iedereen met een frisse mond in bed lag. Waar jongens B de eerste nacht en ochtend veel geluid produceerde was daar vrijdagnacht nog weinig van over. Terwijl meisjes B wat moeilijker de slaap te pakken kreeg was jongens B al aan het dromen over de finale van zaterdag.


Zaterdag
Meisjes B speelde hun laatste wedstrijd van het toernooi op zaterdagochtend rond de klok van half 10. De laatste wedstrijd waarin alle (niet geblesseerde) speelsters tot spelen kwamen werd met 2-1 van de Scandinavische tegenstander gewonnen. Na deze overwinning hadden de meisjes de gehele dag de tijd om lekker te zwemmen , van het mooie weer te genieten en te kijken bij de vijf finales. Meisjes B was niet het enige meisjesteam dat van het mooie weer aan het genieten was. Terwijl de jongensteams en meisjes B de tenten aan het inpakken waren moest meisjes Top acclimatiseren in de zon voor de sporthal. Helaas mocht het acclimatiseren niet baten want meisjes Top verloor hun finale in 2 sets van Sudosa. Jongens Top verloor hun finale tegen Lycurgus die met een groot aantal Eredivisiespelers speelden. Jongens A verloor ondanks een a la Martin Luther King op video opgenomen speech van Romeo, van Grondall. Jongens A liet direct na de finale zien waar ze het hele toernooi het beste in waren: het maken van een feestje. Dit maal werd er bij de feestende Denen een Nono-Nononono-Nononono-Nonononononono ingezet waar zelfs de eerste en scheidsrechter aan meededen. 


De echte resultaten kwamen van jongens B en meisjes A. Jongens B wist na een grote achterstand in de 3e set alsnog van Taurus te winnen en zich daardoor te kronen tot kampioen van het MJT! Meisjes A speelde een solide finale tegen Sudosa die zonder echte spanning gewonnen werd! Het eindresultaat na een geslaagd toernooi? Een 5e plek, driemaal een 2e plek en 2 maal een kampioenschap! Er zijn verenigingen die met minder bekers naar huis zijn gegaan.  Maikel had de eer om de prijzen aan de meisjesteams uit te delen. Dit deed hij in volle overtuiging en als een ware Magic Mike wist hij menig meisjeshart sneller te laten kloppen. Tijdens de prijsuitreiking lieten wij als vereniging nog eenmaal zien waarom wij een graag geziene gast zijn op het MJT! Met een Kiel - KIEEEEEEEEL overwinningskreet en meerdere malen Nono-Nononono-Nononono-Nonononononono werd de over het algemeen saaie huldiging toch nog wat leven ingeblazen.


Bij de Mac Donalds op Apeldoorn Noord werd er na lang wachten met zijn allen afgesloten op na 4 fantastische dagen nog eenmaal met zijn allen op de foto te gaan. Ik weet niet of hij het ooit gaat lezen, maar Jelle van den Berg bedankt voor het rijden en het gebruik van je aanhanger en paardentrailer! Namens de begeleiding wil ik alle spelers bedanken voor hun inzet en gezelligheid gedurende het toernooi. Wij hopen dat jullie er volgend jaar allemaal weer bij willen zijn!

 

Groetjes,
Hilbert, Ruben, Jessica, Auke, Caroline, Frank, Romeo, Arie & Joost

 

Ps. HAKHEMDOORDEMIDDEN!!!!!!

 

En uiteraard kunnen ook dit jaar de 'Wist u datjes' niet ontbreken:
 

MB

  • Auke tot de conclusie gekomen dat een luchtbed van 3 euro minder snel lek gaat dan 3 luchtbedden van 60 euro?
  • Yana last heeft van bloedneuzen omdat ze weinig slaapt?
  • Alyssia haar droom uitkwam toen Frank haar tanden poetste?
  • Laurie mister Lover van een aantal edities weer tegen kwam?
  • Romy de ballen door de midden heeft gehakt?
  • Mariel kontje moest, maar dit niet durfde?
  • Inge oude jongens versiert en ze vervolgens via Facebook afwijst?
  • Sanne een heel mooi poep verhaal heeft?
  • Bente HET altijd in haar had?
  • Annemarieke haar traditie met Peter een vervolg heeft gegeven?
  • Suzanne in de auto lekker geslapen heeft?

JB

  • Mike zijn stem is vergeten op te halen bij de gevonden voorwerpen?
  • Delano op een dag 3 keer onder het net door heeft geserveerd?
  • Brayan naast het maken van een killblock met één hand ook heeft leren duiken?
  • Johan op de foto wilde met Guido Spek, maar het lef er niet voor had om het te vragen?
  • Jeroen die bekend staat als de enige echte Zwitsal zijn, zwitsal shirt verloren is?
  • Tim zijn eerste en laatste toss als aanvoerder direct verloor?
  • Feline droger is dan Raymond en Loreen bij elkaar?
  • Robin nog wakker was als de begeleiding ging slapen?
  • Hilbert een lapdance van de eerder genoemde Krista heeft afgewezen?
  • Verena op de DJ Booth heeft staan dansen?

MA

  • Het wel heel toevallig is dat Malou naar huis gaat wanneer Sliedrecht van het toernooi wordt gestuurd?
  • Anouk verdacht lang aan het tandenpoetsen was met Sander?
  • Eric Meijer zich nu officieel een Groene kan noemen?
  • Jessica ondanks ziekte net als vorig jaar haar team naar het kampioenschap heeft geleid?
  • Shanna de Belgische vlag gestolen had? En daarna werd toegezongen nadat ze hem terug bracht?
  • Nicky zo vast slaapt dat ze zelfs door slaapt als Shanna boven op haar valt?
  • Sandra het erg vindt als Roderick zijn telefoon ophangt als zij nog loveyou wil zeggen?
  • Lisanne 3 ballen in de 3 meter geslagen heeft?
  • Melissa naast haar volleybalskills ook haar flirttechnieken heeft verbeterd?

JA

  • Dave in een zwembroek toch wel verdacht veel lijkt op Dries Roelvink?
  • Peter Langevoort goed gaat spelen van pizza's met rattengif?
  • Winne bij een invalbeurt door de Denen wordt toegezonden als Super Winne?
  • Joost gedurende het toernooi altijd bewapend was?
  • Romeo 3 maanden moet afkicken voor hij mag werken voor de minister-president?
  • Rik Wagendorp in slaap valt, leunend op een hek?
  • Timon een knakworst blikje gebruikt als bidon?
  • Sander Dijkgraaf zonder problemen in de sporthal zit in zijn feestkloffie?
  • Niels elke avond een wonder cola aangeboden kreeg?
  • Olav zijn polo wel verdacht veel op die van zijn vader leek?
  • Lasse na dit weekend wel erg goed een downie na kan doen? En dit is vastgelegd op foto? Zie de facebook van DM Music! 

MTop

  • Irene een fles wijn van de dj heeft bemachtigd?
  • Tamar met 1 hand een killblock kan maken?
  • Caya (16) een groen bandje had en Hilbert (19) een rode, rara hoe kan dat?
  • Marit niet zo goed weet bij welke club ze hoort, waardoor ze elke avond bij weer een andere tent te vinden was? Maar uiteindelijk is gevonden bij prins Maurits?
  • Jesca de laatste avond een terreindate met bart had, maar ze daar zelf nog weinig van weet?
  • Loreen de ontdekker is van badmeester Romeo?
  • Irie graag met haar armpjes in de lucht staat te zwaaien (als ze een paar biertjes op heeft) ?
  • Caroline het erg belangrijk vindt dat haar speelsters geacclimatiseerd zijn voor een wedstrijd?

JTop

  • Je volgens Gerrit beter met een touwtje een boom op kan zoeken als je Doezum niet leuk vindt.
  • Roderick moeite heeft met drinken? En nog meer met het binnenhouden van drinken?
  • Frank bij zijn laatste sigaret alsnog een knalsigaretje heeft opgestoken?
  • Dat er bij Ruben iets in zijn broek groeit als hij een set-up geeft?
  • Marlies het succes van Tinder heeft ondervonden?
  • Maikel door zijn opdrukkunsten de prijzen mocht uitdelen?
  • Jeffrey de gaten in de grond heeft geslagen?
  • Raymond meedeed voor spek en bonen?
  • Bart meisjes versiert door ze een gedicht voor te dragen?
  • Arie gewoon moet optokken? OPTOKKEN ARIE! OPTOKKEN NOU!