Verslag MC halve finale Open Club in Varsseveld

Open Club Meisjes C bleef zaterdag 8 februari ongeslagen tijdens de halve finale van de Open Club in Varsseveld. Lees het wedstrijdverslag van MC coach Jessica Stuijvenberg.

Zaterdag 8 februari vertrok Open Club Meisjes C om 8 uur richting Varsseveld voor een dagje knallen tijdens de halve finale van Open Club. Onze tegenstanders van die dag in onze poule: Trivos, Devoko en Set up Meerlo. Trivos bekend van de competitie van meisjes C1, Devoko bekend van het Internationale Jeugdtoernooi en Set up Meerlo voor ons onbekend.

Ruim een uur van te voren kwamen we aan in Varsseveld, de meiden de kleedkamer in om om te kleden en nog voordat het eerste bakje koffie en thee in de kantine was gehaald, zagen we de meiden al lekker in de weer met elkaar en met ballen. Ze hadden er zin in en de focus leek er, ondanks de vroegte, al te zijn.

1e wedstrijd tegen Trivos

Om 10 uur hadden we onze eerste wedstrijd tegen Trivos. Met een goede serve en degelijk spel, zouden we in theorie deze wedstrijd moeten kunnen winnen. Er werd gestart met Lynn, Anouk, Diantha, Marjolein, Yana, Narena en Marleen (libero). Wat we al eerder dachten bleek waar te zijn, de meiden waren scherp en hadden de juiste focus te pakken. Met prima spel en weinig eigen fouten, eindigde de eerste set in 25-09.

De tweede set startte hetzelfde zestal, in het begin even wat moeite om op het eigen niveau te blijven ballen, maar eenmaal vanaf de 15 maken we weer grote sprongen. Suzanne en Nienke komen er in voor Yana en Narena en we blijven de voorsprong behouden. Ook set nummer 2 was voor ons (25-15)!

2e wedstrijd tegen Devoko

Om 12 uur stond Devoko voor ons het op het programma. Op het Jeugdtoernooi wisten we van ze te winnen, al was dit nipt. Scherpte was dus zeker vereist! Er werd gestart met Lynn, Anouk, Diantha, Marjolein, Yana, Suzanne en Marleen (libero). Vanaf het begin pakten we een kleine voorsprong door de goede serve die we neerzetten. Halverwege de eerste set komt Romy er in voor Marleen, en het wordt al snel duidelijk dat we deze set niet meer uit handen geven. De eindstand van set 1: 25-17.

De tweede set werd er gestart met hoe er geëindigd was. Het bleek al snel dat Devoko op was, en ze hadden veel moeite met onze serve en aanvalsballen. Zij kregen het niet meer onder controle, wij des te meer. Set nummer 2 was binnen met 25-13.

3e wedstrijd tegen Set up Meerlo

Om 14 uur was het tijd voor Set up Meerlo. Zij hadden Devoko met 2-0 om de oren gegeven, maar wel weer 1-1 gespeeld tegen Trivos. Tijdens het inspelen miste er wat scherpte, onze meiden leken wat moe te worden...

De eerste set werd gestart met Lynn, Anouk, Diantha, Marjolein, Nienke, Narena en Marleen (libero). Set up Meerlo bleek een goede serve en aanval in huis te hebben, dus we moesten flink aanpoten. Dat aanpoten lukte echter niet, overal net een stapje te laat, acties niet op 100% uitvoeren.... We keken al gauw tegen een achterstand aan, Yana kwam erin voor Nienke en Romy kwam er in voor Marleen. Nog steeds bleven we moeite houden, maar toen eenmaal Diantha aan een ferme servicereeks begon, bleek dat we misschien toch nog konden winnen! Een achterstand van 18-22 wisten we in te halen en het werd 23-23, vooral de supporters van de tegenstanders werden erg fel, maar dat heeft ons spel niet weten te  beïnvloeden. We wisten, heel knap, de set naar ons toe te trekken met 26-24.

Set nummer 2 werd gestart met hoe we geëindigd waren. Deze set liepen we vanaf het begin achter de feiten aan, ondanks de vele goede, positieve aanmoedigingen van de kant, lukte het ons niet om de knop om te zetten. Suzanne kwam er in voor Narena en Marleen kwam erin voor Romy. Ondanks het knokken, bleek de achterstand te groot en verliezen we deze set met 21-25.

Ondanks het verlies van 1 set, eindigden we als eerste in de poule! En hieraan zat verbonden dat we de kruisfinale tegen Set up '65 mochten gaan spelen. Maar voordat het zover was hebben de meiden eerst nog even een frisse neus gehaald en even een rondje gelopen. Er werd de meiden duidelijk gemaakt dat een ieder zich weer volop moest gaan opladen voor de kruisfinale en dat dat het moment moest gaan worden om de winst binnen te slepen en echt te gaan knallen.

Tijdens het kijken van eerdere wedstrijden van Set up '65 werd duidelijk dat een aantal een goede serve hadden en dat ze vooral passend en verdedigend sterk waren. Een mooie uitdaging dus voor ons om hen eens flink te gaan ontregelen....

Met het inspelen lijkt er weer iets meer focus te zijn, maar ook meer spanning die op de gezichtjes af te lezen was. Tijdens het inslaan nam Eline het voortouw door elkaar een compliment te geven en positief te zijn. Dit bleek te werken, want andere meiden gingen dit ook doen.

Kruisfinale tegen Set up ‘65

De eerste set werd begonnen met Lynn, Anouk, Diantha, Marjolein, Yana, Narena en Marleen (libero). De goede serve en het eindeloos verdedigen van onze ballen door Set up '65 werkte vermoeiend voor de meiden. Er werd hard gewerkt maar de prikballetjes en ballen via de handen van het blok, werden veel gescoord door Set up '65.

De rek leek er een beetje uit bij de meiden, totdat ook wij doorkregen hoe we een serie met de serve neer konden zetten. Er ontstond een verschil van steeds 1 a 2 punten. Suus kwam er in voor Narena en met haar serve kwamen we op gelijke stand 22-22. Echter was het Set up '65 die de eerste set won met 22-25.

Het was duidelijk dat er een stukje positieve energie miste die eerste set. Dit was dan ook de insteek voor set 2: positieve energie erin gooien en voor elkaar willen werken. Dit bleek al snel zijn vruchten af te werpen, want al snel gingen wij nu aan kop in de set. Met een kleine voorsprong wisten we set naar ons toe te trekken, met hard werken, goede service series en afwisselend slim spelen en aanvallen, kon Set up '65 ons niet meer bijbenen en wisten wij deze set te winnen met 25-19.

Nu kwam het er echt op aan, set nummer 3. Maar tot de 15, dus de meiden moesten de zojuist opgedane 'flow' weten te behouden. Met de luide aanmoedigingen van onze eigen speelsters, trouwe supporters en de meiden van Alterno, kenden we een vliegende start. Met praktisch en alleen een goede serve en het netjes uitspelen van kansen stond het al snel 8-2. Celeste heeft hier laten zien wat een goede serve is, en de tegenstander wist er geen raad mee! De vliegende start en de flow werden ook na de kantwissel moeiteloos vastgehouden en dit resulteerde uiteindelijk in een 15-3 winst voor ons!

JAAA!!! DOOR NAAR DE FINALE!!!
Veel blijdschap en ontzettend trots op de meiden die het hem toch maar even heel mooi geflikt hebben!
De meiden hebben het wederom uitstekend gedaan! Veel dank voor de vele supporters die meegekomen waren naar Varsseveld en voor Henk Kat, die voor ons wedstrijden gefloten heeft. En als allerlaatste de complimenten voor de organisatie rondom het eten en de limousinegames, top geregeld! En nu.... Eerst bijkomen en dan hard trainen en op naar 22 maart: de finaleronde!