Verslag Open Club voorronde meisjes C in Denekamp

Na een geslaagd kersttoernooi ging Open Club Meisjes C als voorbereiding op de voorronde vrijdagavond gezamenlijk eten. Naast veel gezelligheid ook met serieuze zaken bezig geweest: het verhaal achter Gerwin zijn ingepakte vinger, auto's regelen en de t-shirts passen en uitdelen.

Op tijd zijn we allemaal weer richting huis gegaan en ons mandje ingekropen (of een poging tot), want de volgende ochtend om 07:30u gingen we verzamelen bij OSC. Klappertandend en bibberend waren we heel blij toen iedereen er uiteindelijk was en we konden vertrekken naar Denekamp.
Na een vlekkeloze rit gingen de meiden zich wat klaarmaken, met als klap op de vuurpijl de leuke verrassing voor Yana: een geknapt pakje en nat tenue shirt. Een les voor alle meiden voor de volgende keer?

Na het invullen van formulieren en het eerste wedstrijdformulier, konden we ons gaan klaarmaken voor het eerste potje tegen VIOS/Eefde om 09:30. Tot onze grote verbazing had het team maar 6 speelsters en 1 inspeelbal meegenomen. Na een serieuze warming up en het inspelen, was het met inslaan en serveren vooral lang wachten op je beurt, omdat er maar 6 ballen waren onder de in totaal 17 speelsters.

De wedstrijd begonnen we met Lynn en Anouk op spel, Narena en Nienke als pl, Marjolein en Diantha op midden en Marleen als libero. Al snel werd duidelijk dat we niet op veel tegenstand hoefden te wachten. Dit was maar goed ook, want we moesten zelf duidelijk nog even in ons spel komen/wakker worden. Gelukkig gaf het team van VIOS/Eefde ons daar ruimschoots de gelegenheid voor en de eerste set eindigde dan ook in 25-04.

De tweede set vond er een wisseling plaats, Romy kwam erin voor Marleen. Door zelf de eerste 2 servebeurten uit handen te geven, ontstond er in het begin van de set wat moeite. Gelukkig wisten de meiden het snel en goed weer op te pakken en de touwtjes weer zelf in handen te nemen. 25-09 was de eindstand van de tweede set, de eerste 2-0 was binnen!

Om 10:30 speelden we onze tweede wedstrijd tegen Spiker. We startten met dezelfde opstelling als de eerste wedstrijd, eerste set. Wederom wat moeite om direct scherp te starten, maar al snel hadden de meiden door hoe ze het Spiker heel moeilijk konden maken: een goede serve neerzetten en je eigen kansen benutten. Dit werd prima uitgevoerd door de meiden en de eerste set eindigde in 25-10.
De tweede set gingen met dezelfde meiden van start en wisten we dezelfde lijn van de eerste set door te zetten. En wie denkt dat libero's niet kunnen scoren met hun pass, vraag Marleen maar hoe dat wel kan! Het resultaat van deze set: 25-09. De tweede 2-0 was een feit!

In de poule waren er twee tegenstanders die de echt geduchte en gewaagde tegenstanders vormden: Langehenkel Orion en Apollo. Langhenkel Orion was onze tegenstander om 12:30. Met wat gezonde spanning startten we de wedstrijd met wederom Lynn, Anouk, Narena, Nienke, Marjolein, Diantha en Marleen. Het team was duidelijk een niveau beter dan de andere teams waar we al tegen gespeeld hadden. We konden elkaar goed bijbenen en de stand ging lang gelijk op, tot Langhenkel Orion er met een serveserie vandoor ging. We stonden ineens een dikke 5 punten achter, om passend en verdedigend voor wat versterking te zorgen kwam Yana erin voor Nienke. Dit pakte goed uit, de voorsprong werd kleiner, maar ook Langhenkel Orion pakte hun puntjes mee. Spannend als het was trok Langhenkel Orion aan het langste eind en werd de eindstand van de eerste set 23-25.

De tweede set bleef Yana staan voor Nienke en was het duidelijk geworden dat we er nog een stapje bij moesten doen. Waar nodig wisselden Marleen en Romy elkaar af, toch fijn dat ze elkaar zo goed aanvullen en af kunnen wisselen in een wedstrijd! Met een goede serve wisten we vanaf het begin Langhenkel Orion onder druk te zetten en een kleine voorsprong te pakken. Met goed en degelijk spel werden kansen afgewacht en benut en gedurende lange tijd hielden we de voorsprong en werd de voorsprong groter met 4 punten. Wanneer wij echter de 20 bereiken, komt Langhenkel Orion met een goede serve waardoor de voorsprong nog maar 2 punten was. Een time-out aan onze kant zorgt voor wat rust weer in het spel en we weten weer de serve naar onze kant te trekken. De voorsprong houden we, mede dankzij goede aanmoedigingen van Eline, Celeste en Suzanne, en het eindigt in een 25-20. Gelijkspel (1-1) dus.

Tussen de 3e en 4e wedstrijd was er behoorlijk wat tijd, gelukkig stond er in de gang een hobbelpaard, waar een ieder zich goed mee heeft kunnen vermaken. Ook het vlechten van elkaars haar was een succes, alleen niet altijd bij Narena...

De wedstrijd van 15:30 tegen Apollo zorgde voor wat extra stress vooraf, zij hadden immers tot nu toe alles gewonnen met 2-0. De focus en concentratie was er al direct vanaf het inspelen bij de meiden en de spanning was wel voelbaar: met 2-0 winnen is 1e in de poule en direct door, gelijkspel of verliezen is om 17:45 nog tegen de nummer 3 van de andere poule. En iedereen wilden voor die eerste optie gaan. We startten met Lynn, Anouk, Narena, Yana, Marjolein, Diantha en Marleen. Het was volle bak gaan! Beide teams waren aan elkaar gewaagd en lieten leuke rally's en mooi spel zien. Het ging lang gelijk op, tot halverwege de set. Door zelf een goede serve neer te zetten en de pass te ontregelen aan Apollo kant, kwamen hun aanvallers niet altijd aan aanvallen toe en dit bood ons kansen om punten te maken. En dit deden we dan ook! Dit resulteerde in een 25-18!

De tweede set startten we met dezelfde meiden en als snel hebben we een voorsprong te pakken, wederom door een goede serve neer te zetten. Maar Apollo weet andersom ook om ons onder druk te zetten. We blijven echter gedurende de hele set een kleine voorsprong houden, en dit was maar goed ook, want de scheidsrechter was zo hier en daar heel verrassend en onverwacht met zijn besluiten. Dit zorgde aan beide kanten voor een waarschuwing voor de coaches, gelukkig kon er achteraf wel om gelachen worden. Met nog steeds goed, enthousiast spel (inclusief enthousiaste wisselspelers) waarin er erg hard gewerkt werd en Lynn dacht nog even aan vangbal te doen, hebben we de laatste set binnen weten te slepen: 25-19! En deze 2-0 bezorgde ons een 1e plek in de poule, en het rechtstreeks doorgaan naar de halve finale op 8 februari!

De meiden hebben het uitstekend gedaan! Suzanne (en Melissa) bedankt voor het tellen waar nodig, hopelijk komt het voor Suzanne snel weer op zelf spelen aan en Remco bedankt voor je diensten als scheidsrechter deze dag! Ook veel dank voor de vele supporters die meegekomen waren naar Denekamp. Ondanks de afstand tussen het veld en de tribune, was het fijn zoveel support te hebben! Op naar 8 februari en hopelijk weten we met z'n allen weer met veel plezier mooi volleybal neer te zetten en goede resultaten te behalen!