Wedstrijdverslag voorronde Open Club Meisjes C

Open Club Meisjes C won afgelopen zaterdag tijdens de voorronde van de Open Club in vier wedstrijden maar liefst 7 van de 8 te spelen sets maar kwam net een puntje tekort voor het ontlopen van de kruisfinale. Die leverde gelukkig geen problemen op, lees het wedstrijdverslag onder 'Lees het hele bericht'.

Met de nodige vraagtekens omtrent hetgeen we konden verwachten in de 1e ronde van het NK reisden we zaterdag 5 januari naar Nijmegen af. In de korte voorbereiding had meisjes C een uitstekend niveau gehaald in de 4 trainingen, maar in de wedstrijden met het traditionele 3-daagse Internationale SV Dynamo Jeugdtoernooi was er vrij zwak gespeeld. Een voorbereiding met zeer wisselende indrukken dus. En dus was het afwachten welk meisjes C de coaches en de volop meegereisde supporters deze 1e ronde aan het werk zouden gaan zien. Helaas moesten we het ook nog doen zonder Colette, die jammer genoeg ziek in Apeldoorn was achter gebleven en via de app op de hoogte werd gehouden.

1e poulewedstrijd

In de 1e wedstrijd speelden we tegen een combinatie team van thuisploeg Vocasa en Pegasus. We begonnen met Mariël, Lotte, Verena, Suus, Inge en Annemarieke in de basis en met Melissa als libero. Vanaf het 1e punt waren onze meiden scherp en goed bij de les. En met mooi verzorgd spel werd al snel een grote voorsprong opgebouwd. Daardoor konden we meteen al gaan doorwisselen. De 1e set was met 25-14 voor ons. In de 2e set begon Romy op mid en verder toch nog even opnieuw met de basis uit de 1e set om weer vertrouwd en goed te starten. En dat deden we uitstekend. Al heel snel konden we opnieuw gaan doorwisselen. Lynn maakte haar rentree na een enkelblessure, Sanne viel in op diagonaal. En de 2e set werd maar liefst met 25-8 gewonnen. Altijd lekker om zo een toernooi te beginnen en meteen in de 1e wedstrijd iedereen al aan spelen toe te laten komen.

2e poulewedstrijd

De 2e wedstrijd mochten wij meteen er achteraan spelen. We speelden tegen Unitas. Deze wedstrijd ging Narena als libero spelen en Melissa als passerloper. Daardoor konden Inge en Lotte nu ook een beetje rust pakken. Opnieuw gefocust, degelijk spelend en daardoor weer redelijk eenvoudig pakten we na 3 servebeurten al een ruime voorsprong. En dus in de 1e set opnieuw al vroeg in de set de dubbele wissel met Lynn en Sanne. De set werd prima uitgespeeld en met 25-13 gewonnen. In de 2e set startte Charlotte in plaats van Mariël op spelverdeling. En na een ietsje stroevere start pakten de meiden, onder aanmoediging van het inmiddels ook aanwezige jongens C-team, het in het 2e deel prima op. En zo werd ook de 2e set toch nog opnieuw met 25-13 ruim gewonnen.

3e poulewedstrijd

Er was even tijd voor een broodje, wat fruit en drinken. Snel met z’n allen samen de jongens aanmoedigen en daarna wachtte wedstrijd 3 alweer. Dit x tegen Ikaros uit Groesbeek, een leuk maar nog vrij jong team met bijna alleen maar 1e jaars C. Zij boden ons prima tegenstand. We moesten iets harder voor de punten werken nu. Narena speelde weer als libero en Melissa verving Lotte en Inge ieder weer een setje als passerloper. Toch konden we ook nu al snel weer door gaan wisselen in de 1e set. Dat leek in de 2e set even wat anders, toen we voor het eerst vandaag slordig en érg moeizaam speelden en tegen een 7-10 achterstand aankeken. Maar 2 servebeurten later stond er toch 25-11 op de bordjes. Een erg knap en supergoed 2e deel van de set.

Met 3 x een 2-0 winst waren al verzekerd van de kruisfinale. Dat is lekker om de lange pauze mee in te gaan. De laatste poulewedstrijd zou een heel ander verhaal gaan worden tegen het sterke Flamingo’s uit Gennep. Maar eerst waren we getuige van een unieke prestatie van Brayan van den Berg die bij jongens C in de 2e set vanaf 0-0 naar 25-0 serveerde!!!!

4e poulewedstrijd

Toen ons potje tegen Flamingo’s. Een technisch goed team, onder leiding van oud-international Martin van der Horst, met eigenlijk een heel simpel spelletje. Zij hadden immers 2 enorm lange buitenbeukers. En daar gingen vanaf pas midvoor werkelijk alle ballen naar toe. Wij moesten zelf heel goed serveren en vooral met heel veel lef blijven aanvallen, want elke simpele bal zouden we snoeihard rond de oren getimmerd krijgen. In de 1e set namen wij direct het initiatief. Elke servebeurt leverde serietjes van 3-4-5 puntjes op, mooie blokpunten, prima rallyspel, mooie klappen aan het net. Maar die serietjes deden zij ook. En dus waren beide coaches al snel hun time-outs kwijt. Daarna wisten onze meiden nóg een keer een grote serie bij elkaar te knokken. In het 2e deel van de set ontspon zich een mooi side-outspel , en dus waren het de Apeldoornse meiden die de set met 25-19 naar zich toe wisten te halen.
In de 2e set zou 20 punten volstaan om op onderling resultaat 1e te worden. Maar dat hadden we vooraf niet verteld. Gewoon volle bak gaan. En tellen doen we na afloop wel. En volle bak gingen we door. Alleen iets te vol, want we serveerden nu ineens heel vaak net een klein stukje uit, en we maakten teveel aanvalsfouten. Daardoor pakte Flamingo’s een verdiende ruime 7-15 voorsprong. Met de steun en luide aanmoedigingen van de jongens die al klaar en 1e waren, knokten we voor elk punt. Maar telkens als wij op serve 1 of 2 puntjes maakten deden zij dat ook. En bij 17-24 leek het over. Een spannende lange rally wisten we toch nog te winnen. En met een servewissel hoopten we op een stuntje. De 1e serve was een ace; 19-25. Degene die het volgende punt won, was door. Opnieuw een sterke serve en Mariël blokkeerde de foutpass prima af. Maar helaas, na het punt bleek de scheids een voetfout gezien te hebben. En dus 1-1 én beide een set met 25-19 gewonnen. Over de hele dag had Flamingo’s een ietsje beter saldo, en dus werden zij 1e.

Kruisfinale

Zo moesten wij alsnog een kruiswedstrijd spelen tegen Trivos uit Wijchen. De meiden waren daar heel relaxt onder. Na een erg goede toernooidag en de prima pot tegen Flamingo’s was het zelfvertrouwen enorm. En dat straalden ze van begin af aan uit. De 1e set was met prima spel in no-time en erg eenvoudig met 25-14 voor ons. In de 2e begonnen we daardoor even te slap. Maar ook nu was 1 x wakker schudden genoeg om flink gas te geven en ook de 2e set ruim te winnen.

En zo hebben we met meisjes (en jongens) C een heel erg goede, leuke, gezellige toernooidag gehad en ons redelijk makkelijk geplaatst voor de volgend ronde. Maar we weten dat het in de halve finale op 9 februari er heel anders aan toe zal gaan met veel sterkere tegenstanders in een toernooi met dan nog de beste 32 teams van Nederland. Wij gaan nog 4 weekjes hard trainen en dan op 9 februari weer een dag lang super ons best doen om te proberen misschien de finale ronde te gaan halen. Tot dan!